Örömfoci

Örömfoci / 6 napja
Lionel Messi jövője mellett tátongó kérdőjel nem csupán a Barcelona egyetlen problémája volt az uralkodó anyagi káosz közepette, míg a Real Madrid olyan spórolásba kezdett, hogy amiatt elhalványult a nemzetközi porondon. Vajon a spanyolok küszködése csupán rövid távú krízis, vagy valami sokkal nagyobb baj jele? Utánajártunk.
Örömfoci / 1 hete
A légierő veteránja, Peter Adolph 1946-ban állt elő a focira hajazó családi társasjátékával, ami jót tett a közhangulatnak a háború utáni Nagy-Britanniában. Rögös utat bejárva és vitás helyzeteket túlélve a 75 éves Subbuteo – vagy asztali foci – a pop-punk és Paolo Di Canio mellett örökké a kultúra részévé vált.
Örömfoci / 1 hete
Schäfer András a világ egyik legboldogabb embere volt az Európa-bajnokság alatt, úgy érezte magát, mint tízévesen, amikor külföldi tornára utazott csapatával. Alig várta, hogy odaérjenek, hogy magukra öltsék a meccsszerelést, hogy kiszaladjanak a pályára, és végre focizzanak…
Örömfoci / 2 hete
Látva a londoni összecsapások okozta erőszakot és pusztítást 2011-ben, a 16 éves Prince Choudary elhatározta, hogy változtatni fog, ezért alapított egy futballklubot. Jelenleg 21 évesen ő az FA-kupa valaha volt legfiatalabb menedzsere.
Örömfoci / 2 hete
A Premier League hivatalos játéka emberek millióinak hétvégéit színesíti, olykor pedig teszi tönkre. A kezdeti botladozások után az FPL dinamikusan növekvő jelenséggé vált, amiben a főszerepet a leghíresebb játékosokra osztották. Na meg persze a feltörekvő menedzserekre.
örömfoci / 3 hete
A történelem huszonkét magyar–angol válogatott meccséből mindössze öt volt tétmérkőzés, ezek közül egy híján mindegyiket elveszítettük. Viszont a 6:3, a 7:1 és az 1962-es chilei vb­-n aratott diadal közös futballemlékezetünkben alighanem mindegyik bukásunkat felülírja. A szeptember 2-­i budapesti világbajnoki selejtezőn immár 23-­adszor feszül egymásnak Magyarország és Anglia nemzeti tizenegye.
Örömfoci / 1 hónapja
Az UEFA által az idény legjobb játékosának választott Jorginho gyakran visszaesett, lemondtak róla, nem is egyszer, de mindig talpra áll. A passzok és büntetők nagymestere arról beszél, hogyan sikerült a brazíliai és olaszországi kettős élet, majd a Chelsea-nél őt érő sérelmek ellenére újra és újra visszatérnie. 2020-as portré.