Videoton-Basel 2-1 ÉLŐ

Bár az utolsó percekben izgulni kellett, a Vidi 2-1-re legyőzte a Baselt az Európa-ligában! Az események percről percre.

VÉGE! Megvan a Videoton újabb hazai győzelme az EL-csoportkörben! A Sporting (3-0) után a Basel ellen 2-1-re nyert Paulo Sousa csapata, és három kör után hat ponttal áll a fehérvári csapat az újabb hőstett után!
91. perc: Szépít a Basel: egy szöglet után FabianSchär fejel Bozsovics kapujába, kell még izgulni. 2-1.
A másik pályán közben a Genk fordított, 2-1 a belgáknak.
87. perc: Tovább próbálkozik a Basel, Pak Kvang Rjong is lő egyet, ez is mellé. A közönség már rákezdett a vastapsra.
86. perc: Streller is besárgul. Elveszítette a labdát, ezért felrúgta Szolnokit. Jogos lap, a piros sem lett volna túlzás.
85. perc: Walter Lee helyett Torghelle Sándor a pályán, nagy üdvrivalgás fogadja – mint mindig…
81. perc: Nikolics kis híján zseniális passzt kapott Oliveirától, ziccerben törhetett volna egyedül kapura, de picit magas volt az indítás.
80. perc: Gyurcsó Ádám elhagyta a pályát, helyette érkezett Felipe Oliveira.
79. perc: Az első sárga a meccsen: Stocker műeséssel akart büntetőt kicsikarni, de lefülelte a cseh játékvezető, és lappal fegyelmezte.
78. perc:Schär 30 méterről lőtt szabadrúgást, a sorfalban halt el a kísérlet, utána flipperezett kicsit a labda, végül kicsorgott az alapvonalon. Nem volt veszélytelen.
74. perc: Dolgoztatják Bozsovicsot. De minden beadást lehúz…
72. perc: Sousa is cserél, Sándor Györgyöt Tóth Balázs váltja.
71. perc: Húsz perccel a vége előtt utolsó cseréjét is elhasználja Yakin: Degen helyett Fabian Frei a pályán.
70. perc: Bozsovics eddig tántoríthatatlan ma! Streller vitte rá a labdát ziccerben, ballal lőtt laposan 14 méterről, de a kapus kitolta a labdát! Hatalmas helyzet volt, nagy bravúr a védés!
65. perc:Marcelo Díaz lőtt jobbal a tizenhatosról, Bozsovics megfogta a labdát.
Labdabirtoklási fölényben vannak a bázeliek, de nem tudnak mit kezdeni a labdával…
59. perc:Bozsovics robbant ki a kapujából, és húzta le a levegőből a 13. bázeli szögletet.
57. perc: Újabb csere a vendégeknél, Salah helyett az észak-koreai Pak Kvang Rjong váltja (a már lecserélt másik Pak dél-koreai).
55. perc: Streller tört be a 16-oson belülre a magyar védők között, nem csodálkozhattunk volna, ha a játékvezető büntetőt ítél, amikor Vinícius és Caneira összepréselte, de néma maradt a síp.
A második félidő első tíz percében nem volt jelentős helyzet, érdekesség viszont, hogy a Basel már a 11. szögletét végezhette el. Szerencsére a szöglet valójában nem is fél gól…
Elkezdődött a második félidő, a svájciaknál volt egy csere, Pak Dzsu Ho helyett Kay Voser állt be. Nem a helyére, a védelembe, három hátvéddel játszik tovább Murat Yakin csapata.
A másik meccsen egyenlítettek a belgák, most Genk-Sporting 1-1.
Véget ért az első félidő, 2-0 a Vidinek!
43. perc: Walter Lee majdnem eladta a labdát egy kontra után, végül Neto lőhetett távolról, de blokkolták. Lehetett volna passzolni az üresen álló Sándornak, de nem vette észre.
41. perc:Mitrovics megpróbálta negyvenről átemelni a svájciak kint álló kapusát, de nem sikerült.
39. perc: Újra Streller! Ezúttal közelről sarokkal veszélyeztetett, megint a montenegrói kapus volt azonban a jobb.
34. perc:Streller a jobb oldalról próbálkozott éles szögből, Bozsovics védett.
32. perc: Ami késik nem múlik! Jobbról érkező beadásra Gyurcsó Ádám érkezett a rövid saroknál, tovább tudta perdíteni a labdát, középen pedig Marco Caneira a hálóba pofozta! 2-0!

26. perc: Walter Lee húzta meg a jobbszélt, jól adott középre, Sándor György 13 méterről laposan tüzelt kapura, deSchär blokkolni tudta. Nagy lehetőség volt, ebben benne volt az újabb fehérvári gól lehetősége!
25. perc: Vinícius ívelt fel egy szabadrúgást, de Sommer kapus lehúzta a levegőből.
Eltelt az első félidő fele, a gól óta kezdeményezőbb a vendégcsapat, de egy Bozsovics-védésen kívül nem igazán veszélyes a Basel sem.
Közben az UEFA elvette Nikolicstól a gólt, ésSchär öngóljaként jegyzi, aki ezek szerint beleért csatárunk után még a kapuba tartó labdába.
17. perc: Újabb svájci szöglet után többször sem sikerül felszabadítani, végül Streller 20 méterről ballal kapura lőtt, de mellé.
12. perc:Egy svájci szabadrúgást követően a labda Streller elé került, aki közelről könnyen egyenlíthetett volna, de Bozsovics óriási bravúrral védett!
11. perc:Stocker tekert a kapu elé, de Caneira kifejelte.
10. perc: Már a negyedik szögletetét végezhette el a Basel, de egyelőre ez nem jelent veszélyt a magyar kapura.
Helyzetjelentés a másik meccsről: Genkben vezet 1-0-ra a Sporting Lisszabon.
4. perc: A meccs első szögletét a vendégek végezhették el, de veszélytelen volt.
Hoppá! A 2. percben már vezet is a Videoton! Alvaro Brachi tette be gyönyörűen a labdát jobbról középre, a röviden érekző Nikolics Nemanja pedig négy méterről a hálóba kotorta a labdát Fabian Schär mellől! (1-0)

A Basel elkezdte a mérkőzést. Piros-kékben a hazaiak, fehérben a vendégek.
Elhangzott a hivatalos EL-himnusz, kezdődhet a meccs!

Kevesebb mint félórával a kezdés előtt már körülbelül 4-5000 néző lehet a Sóstói Stadionban, a vendégszektorban kb. 100-150 svájci drukkerrel.
A mérkőzést felvezető beharangozónk ide kattintva olvasható!
Itt vannak a kezdőcsapatok:
Videoton: Bozsovics – Brachi, Vinícius, Caneira, Szolnoki – Mitrovics, Renato Neto. – Walter Lee, Sándor Gy., Gyurcsó – Nikolics Basel: Sommer -Steinhöfer,Schär, Dragovics, Pak Dzsu Ho – Cabral – D. Degen, Díaz, Stocker, Salah – Streller
Így érkezett meg a Vidi a stadionba 17.40-kor:

Üdvözöljük kedves olvasóinkat! Székesfehérváron kellemes őszi idő van, 10 fok a hőmérséklet. 15 perc múlva kezdődik a Videoton-Basel mérkőzés az Európa-liga 3. fordulójából!

Szólj hozzá!

Hozzászólások