Túléli-e ezt az amerikai labdarúgás?

A volt válogatott játékos feltette a kérdést: "mi keresnivalónk van még a futballban?"


Karibi csapás (fotó: Evening Standard)


Óriási csapást jelent az évtizedek óta építgetett amerikai labdarúgásnak, hogy az USA válogatottja a CONCACAF-zóna selejtezőjében 2-1-re kikapott Trinidad és Tobagótól, így nem jutott ki a jövő évi világbajnokságra.
Taylor Twellman, a korábbi 30-szoros amerikai válogatott, aki most az ESPN szakértője, nagyon kibukott ezen élő adásban:
„Az egész amerikai labdarúgás egy csőd. Számolatlanul ömlik a pénz a MLS-be és a sportágba, de képtelenek vagyunk egy döntetlent kiharcolni Trinidad ellen! Ez valami vicc. Ideje felébrednünk, ha nem akarjuk, hogy hülyének nézzenek minket."
A sportcsatornán zajló beszélgetésben az is szóba került, hogy míg a 300 milliós lakosú USA nem tudta kvalifikálni magát a harmatgyenge CONCACAF-zónából, addig Izland kivívta a részvétel jogát Európában.
„Izland körülbelül akkora, mint Corpus Christi városa Texasban, vagy Anaheim Kaliforniában, és mégis megoldották a feladatot, nekünk meg nem sikerült. Hát akkor mi keresnivalónk van még a futballban?! Ez egyszerűen nem történhetett volna meg, ilyen nincs!” – kiabált a szakkommentátor.
Elemzők már azt fejtegetik, mennyire vetheti vissza a sportág fejlődését ez a nem várt kudarc, hiszen az Egyesült Államok válogatottja 1990 óta minden világbajnokságon ott volt.

Szólj hozzá!

Hozzászólások