Nélkülünk rendezik az U17-es vb-t

Kikapott 1-0-ra Franciaországtól a magyar csapat, így hatodik lett a korosztályos Eb-n.


Hatodik helyen végzett a magyar csapat (fotó: mlsz.hu)Az ötödik helyért, egyben az októberi, indiai vb-szereplés jogáért játszott kedden a magyar U17-es válogatott Franciaország ellen a horvátországi Eb-n.
A csoportkörben 3-2-re legyőzte Franciaországot a Szélesi-csapat, de most eltiltás miatt hiányzott a kispadról a szövetségi edző (helyette Belvon Attila ült a kispadon), valamint három játékos is:Csonka András, Majnovics Martin és Szoboszlai Dominik.
Így most nem sikerült a bravúr: Amine Gouiri 26. percben szerzett góljával a franciák nyertek 1-0-ra.
"Ez az alázat, ez az akarat, amit a csapat mutatott a franciák ellen, minden dicséretet megérdemel, a szememben a srácok győztesként hagyták el a játékteret. Nemcsak ma, de a torna során minden mérkőzésen megmutattuk, hogy hol járunk az európai elithez képest, és az eredmények, valamint a játék képe is azt igazolta, hogy nagyon közel, jó úton. Az elért eredmény egy hosszú folyamat gyümölcse, a játékosok és a stáb együtt, igazi családként küzdött, mindenki aktív részese a sikernek. Ezek után csak egy dolgom maradt, hogy egyesével gratuláljak minden játékosomnak, és a szakmai stáb tagjainak"– értékelt Széles Zoltán szövetségi edző.
U17-es Európa-bajnokság, mérkőzés az 5. helyért
MAGYARORSZÁG–FRANCIAORSZÁG 0–1 (0–1)
Zágráb. Vezette: Papapetrou (görög)
Magyarország: Ásávnyi – Opavszky, Mocsi (Tímári, 69.), Bolla (Kiss T., 52.), Arday – Bencze, Kovács K. – Szerető, Schön, Csoboth (Szendrei, a szünetben) – Torvund. Franciaország: Fofana – Collet (Lacroix , 82.), Da, Bianda, Pelmard – Gomes – Adli (Kéréoudan, 47.), Tchouaemi, Caqueret, Flips (Isidor, 67.) – Gouiri.
Gólszerző: Gouiri (26.)

Szólj hozzá!

Hozzászólások