Lehetséges a Barca-csoda 2.0?

A Barcelona-Juventus és a Monaco-Dortmund negyeddöntők visszavágóival folytatódik ma a BL.


Messinek és a Barcának újra csodát kellene tennie (fotó: Reuters)A Bajnokok Ligája negyeddöntőiben szerdán Barcelona-Juventus és Monaco-Dortmund visszavágókat rendeznek.
A Barca küldetése megint lehetetlennek tetszik: 0-3-as első meccset kellene megfordítania. A katalánokkal kapcsolatban már nem lehet kijelenteni, hogy erre nincs esély, miután a PSG ellen 0-4-ről fordított. Ám azt is tudjuk: az eredmény őrzésében aligha van dörzsöltebb csapat a Juventusnál.
Luis Enrique, a Barca edzője – aki a PSG elleni meccs előtt is azt mondta, hogy csapata képes hat gólt szerezni – ezúttal is önbizalommal telve nyilatkozott:
"Van annyira erős a csapatunk, hogy három perc alatt három gólt szerezzen, bár azt hiszem, öt kell a továbbjutásunkhoz, mert mégiscsak a Juve az ellenfelünk. Szorult helyzetben vagyunk, de szentül hiszem, hogy meg tudjuk csinálni. Nem tökéletesen kell játszanunk, hanem hatékonyan."
A Barca mindenekelőtt abban bízhat: félelmetes támadótriója, Messi, Neymar és Suárez már 92 gólt szerzett ebben az idényben. No meg abban: nem biztos, hogy az első meccsen duplázó Paulo Dybala pályára léphet, mert sérülés gyötri. Ám vélhetően nem a Juve csatáraival, hanem védőivel gyűlik meg a katalánok baja. Sokan amondóak: ha a védők közül valakit nem állítanak ki korán, ez a Juve nem kaphat három gólt.
A másik párharcban a Dortmund csaknem hasonlóan reménytelen helyzetben van, mint a Barcelona: hazai 3-2-es vereség után kellene a Monaco otthonában két góllal (vagy 4-3-ra) nyernie. Márpedig a Monaco támadásban ellenállhatatlan idén – ahogy erről a Manchester City is mesélhet.
Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók
20.45 Barcelona-Juventus (Tv: M4 Sport)
20.45 Monaco-Dortmund (Sport 1)

Kommentek