Jön a gigászi bronzcsata: Magyarország-Feröer!

A lét a tét, no meg a Nemzetek Ligája harmadik vonalába sorolás.


Nagy Ádám várhatóan ismét szerepet kap a középpályán (fotó: mlsz.hu)
Volt idő, amikor ez a mondat csak szilveszteri kabarékban hangozhatott el, de a magyar válogatott a feröeri ellen kedd este a világbajnoki selejtezőcsoport harmadik helyéért küzd meg egymással.
A Groupama Arénában mindehhez – kész szerencse – már egy döntetlen is elég a megtépázott becsületű Storck-legényeknek.
Ha sikerült győzni, akkor 13 pontja lesz a magyar válogatottnak, ami így is az elmúlt tíz év legrosszabb selejtezős teljesítménye lenne, mint ahogy az is, hogy a csoport két első helyezettje ellen egyetlen pontocska sem jött össze. Ha pedig kikapnánk, akkor a tíz meccsen szerzett tíz pont minden idők egyik leggyengébb produktuma lenne.
Van egy más tétje is a találkozónak, ami persze viszonylag keveseket érdekel: ettől a meccstől is függ, hogy a Nemzetek Ligájában a harmadik vagy a negyedik kategóriába kerülünk-e be. Jelen helyzet szerint a magasabb besoroláshoz négy góllal kellene legyőznünk Feröert.
20.45-kor tehát Magyarország-Feröer-szigetek csata a világbajnoki selejtezők B-csoportjában, ahol Lisszabonban az is eldől: Svájc – amelynek egy döntetlen is elég – vagy Portugália lesz-e a csoportelső.

Szólj hozzá!

Hozzászólások