Ékszerdoboz másfél hónap alatt (videó)

Ötezer férőhelyes, minden igényt kielégítő lelátószerkezet épült, vagyis még épül most is a Mezőkövesd-Zsórynál. A munkálatok lassan az utolsó fázishoz közelednek, ha minden kész lesz, apró, ámde annál hangulatosabb ékszerdobozzal öregbül a kisváros hírneve. Ide jó lesz meccsre járni.


Lassan teljesen elkészül az új lelátó a kövesdi stadionban (Fotó: Mezőkövesd-Zsóry)

Az FFT-t érdekelte, hogy nem sokkal több, mint egy héttel a Lombard-Pápa elleni pályaavató (augusztus 17., 19 óra) előtt még milyen finomításokat kell elvégezni a stadionban, meddig tartott a lelátó felépítése és mitől lesz igazán újszerű a szurkoló számára. Aki kalauzolt bennünket a rengetegben: Végh Gábor, a lelátót építő Pharos '95 Kft tulajdonosa. Alapvető dolgok, amiket figyelembe vettek a lelátó építésekor. A stadion ötezer férőhelyes lesz. Két ütemben épül, jelenleg is zajlik az első ütem, ami azt jelenti, hogy a déli-, a nyugati és az északi lelátó épül meg, míg a keleti lelátó a második ütemben, valószínű már a jövő hét folyamán fog elkészülni – a lelátószerkezet ekkor nyeri el teljes, végleges állapotát. Fontos, hogy amikor a második ütem befejeződik, akkor már csak ülőhely lesz a stadionban, addig viszont van 2200 ülőhely, a többi pedig egyelőre állóhely. Amikor a munkálatok második fázisa befejeződik, természetesen már csak ülőhely lesz a stadionban. Meddig tartott a munka? A munkások villámsebességgel dolgoztak. Az első ütem másfél hónap alatt elkészül.
A városi televízió júniusi felvételei Első osztályú sajtó- és VIP-részleg a stadionban. Itt az NB I-es stadionokra vonatkozó előírások lettek figyelembe véve, az újságírók számára 25 darab sajtóhely lesz kialakítva. Megépítésre kerülnek a tévéközvetítéshez szükséges közvetítőállványok, a tévéállványzat és a villanyvilágítás, az előírásáoknak megfelelő biztonsági rendszerrel, irányítóponttal és beléptetőrendszerrel. Három dolog, ami miatt különleges és igazán újszerű a mezőkövesdi stadion. Újszerűsége tulajdonképpen abban rejlik, hogy egy mini stadion (1) lesz, ami abszolút a helyi igényekhez, elvárásokhoz alkalmazkodik. Az atmoszféra nagyon jó, a kövesdi igazi futballstadion (2) lesz, vagyis a nézők nagyon közel lesznek a játéktérhez és a pálya minden szegletéről, valamennyi pontjáról tökéletesen ráláthatnak a játéktérre. (3) Minden oldalon van továbbá mellékhelyiség és az előírásnak megfelelő számú mosdó. A gyepszőnyegről. Jelen pillanatban került felújításra. A pályafűtést valamint a teljesen felújított, új gyepszőnyeget a fentebb már említett második ütem részeként fogják majd elhelyezni. Egyelőre a meglévő gyepszőnyeg lett felújítva, olyan módon, hogy már alkalmas legyen NB I-es meccsek lejátszására. Villanyvilágítás. Már kész, csütörtökön jön a próbaüzem. Mezőkövesd tehát nem esik az egri hibába.
Tóthpál Zoltán

Szólj hozzá!

Hozzászólások