Cesc Fábregas jutalomjátékával hengerelt a Barca (videó)

Feledhetetlen este a Nou Campban: "manita" a Mallorca ellen, az öt gólból három Fábregasé, kettő Alexisé, no és a 70. percben pályára lépett a világ első olyan futballistája, akinek kicserélték a máját - Éric Abidal. 


Cesc második gólját jelzi. Jött még egy, talán a legszebb…
Tito Vilanova – igen, újra a kispadon a Nou Campban! – nyolc tartalékkal küldte a pályára a Barcelonát, fél szemmel a BSG elleni visszavágóra figyelve. Az úgynevezett "Once de gala" gálatizenegyéből hiányzott Víctor Valdés, Puyol, Jordi Alba, Busquets, Xavi, Pedro, Messi és David Villa. Érdemes leírni az összeállítást:Pinto – Dani Alves, Piqué (Abidal, 69.), Bartra, Montoya – Song, Thiago Alcántara, Iniesta (Jonathan, 50.) – Alexis, Fábregas (Deulofeu, 65.), Tello.
Sebaj. Ahogy azt tegnap megírtuk, a Barca az elmúlt három évben tizennégyszer játszott tétmeccsen Messi nélkül, és 13 győzelem mellett egyetlen döntetlen volt a mérlege, tehát nem létezik az oly sokat emlegetett "messifüggőség".
Ezúttal sem volt gond. A csapatkapitánnyá előlépett Andrés Iniesta vezérletével, a pazar játékot mutató Cesc Fábregas és Alexis Sánchez összesen öt góljával és négy gólpasszával lehengerelte szerény tudású ellenfelét a már biztos bajnoknak tekinthető Barca, amely tizenhárom pontos előnnyel vezet a Real Madrid előtt.
Fábregas élete egyik legnagyobb játékát nyújtott. mesterhármasa mellett mindkét asszisztot ő adta a szintén tündöklő kis chileinek. 2012 nyarának két igazolása – akiknek a tudását többször megkérdőjelezték, főleg Alexisét – most bizonyított.
Abidal újra a pályán 13 hónap elteltével. Libabőr… Aztán amikor a 65. perc táján elkezdett melegíteni Éric Abidal, elszabadult a pokol. És a 70. percben Gerard Piqué helyén pályára lépett a májátültetésen áteső francia, tizenhárom hónap után újból tétmérkőzésen!
Libabőrös lett az ember karja, nyilván Abidalé is…

Primera División, 30. forduló Deportivo-Zaragoza 3-2 G.: Bruno Gama (11.), Marchena (40.), Abraham (56., öngól), illetve Hélder Postiga (16., 11-esből), Montanés (35.) A Depor egyetlen pontra megközelítette a 17. helyen álló, még éppen bennmaradó Zaragozát, amelyben ezúttal sem játszott Pintér Ádám.
Sima ötös nyolc tartalékkal
Barcelona-Mallorca 5-0 G.: Fábregas (20., 37., 46.), Alexis (32., 38.)

Kommentek