Bejelentették Mészáros Lőrinc klubvásárlását Eszéken

FFT exkluzív! Percről percre jelentjük az ünnepélyes horvát sajtótájékoztatóról.


Mészáros Lőrinc (balra) ésIvica Vrkic a sajtótájékoztató végén (Fotó: FFT)


12.05 – Az új vezetők bemutatkozó beszédei utàn végül a jelenlévők nagy örömére kèt új labdarúgót, Josip Knezevicet és Aljosa Vojnovicotis bemutatták az eszéki sajtótàjékoztatón, majd Davor Suker köszöntője zárta az ünnepséget. A világhírű egykori gólkirály beszélt a márciusi magyar-horvát válogatott meccsről, megemlítette Robert Jarni szerepét a Puskás Akadémián és köszönetet mondott Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek is a labdarúgás támogatásáért.A sajtótàjèkoztatón mèltatta az új többségi tulajdonos szerepvállalàsát az üzlet lètrejöttèt koordináló Szakály Ferenc sportmenedszer is. Az eseményta szlavóniai regionális televízió élőben közvetítette.

Davor Suker a pódiumon (Fotó: FFT)
11.55 – Miután Ivica Vrkic polgármester és Mészáros Lőrinc, magyar üzletember ünnepélyesen alàírta a többségi tulajdonjog àtruházásáról szóló megállapodást, Ivan Mestrovic, az új klubelnök és kisebbségi tulajdonos arról beszélt, hogy magyar partnerével nem maguknak, hanem az eszèkieknek vásároltàk meg a klubot. Mészáros Lőrinc, aki, miutàn horvátul köszöntötte az ünnepségre meghívott mintegy kétszàz vendéget, elmondta, hogy Felcsúton maga is klubelnök és polgàrmester, erősítést, bennmaradást és az utánpótlàsképzés fejlesztését ígérte a jelenleg a bajnokság utolsó előtti helyén álló nagymúltú szlavóniai csapat szurkolóinak. Középtávú célként a stadionfelújítást, a nemzetközi kupaszereplést és a saját nevelésű játékosokból àlló csapatot jelölte meg. Mint mondta, "ehhez az anyagi hátteret biztosítjuk, a szakmai hàtteret helyben kell megteremteni".

A szerződés aláírásának pillanatai (Fotó: FFT)
11.14 – Eszèken ezekben a percekben jelentik be elegáns, ünnepèlyes körülmények között, sajtótájékoztató keretében, hogy Mèszáros Lőrinc személyèben új, magyar többségi tulajdonosa van az NK Osijek labdarúgóklubnak. A bejelentésre a vàrosba érkezett a Horvát Labdarúgó-szövetség elnöke, az eszèki klub korábbi jàtékosa, a világbajnoki bronzérmes és gólkirály, volt Real Madrid-csatàr Davor Suker, és volt válogatott csapattársa, a Puskás Akadémia vezetőedzője, Robert Jarni is.

Balról jobbra: Davor Suker, Mészáros Lőrinc és Robert Jarni (Fotó: FFT)
Szöllősi György (Eszék)

Szólj hozzá!

Hozzászólások