A Bundakirály: Semmit nem bántam meg

A szingapúri Wilson Raj Perumal nevét minden bizonnyal mindenki ismeri. Igen, ő az, aki a fogadási csalások egyik fő szervezője volt, ő az, aki vádalkut kötött a magyar hatóságokkal, így itthon mint tanú szerepel az ügyben. És ő az, aki könyvben meséli el történetét. Ezt a könyvet, azaz a „Bundakirály”-t mutatták ma be.


Alessandro Righi és Emanuele Piano olasz szerzőpáros is eljött Budapestre. Elmondták, eleinte e-mailben tartották a kapcsolatot Perumallal., bár hogy ez hogyan volt lehetséges, arra nem derült fény. Perumal ugyanis akkoriban épp egy finnországi börtönben töltötte büntetését. A könyv azonban így is elkészült, igaz, egyetlen kiadó sem vállalta, hogy nyomtatásban megjelenteti azt, ezért a szerzők saját kiadásban, az interneten terjesztették. Ekkor már a világ minden jelentős médiuma vett át részleteket belőle, de könyv formátumban Magyarországon jelenik meg először a nyomtatott változat. – Értékes Christos és a Twister Media hozta meg először azt a bátor döntést, hogy belevág és vállalja a kiadást – mondták a szerzők.
De nemcsak a két olasz író, hanem maga Wilson Raj Perumal is megjelent a sajtótájékoztatón, sőt, kérdezni is lehetett tőle. Elmondta, azért ment bele a könyv megírásába, mert szeretné elmondani az igazságot, szeretné nyilvánosságra hozni, milyen széleskörű, hány országot érint a bundabotrány. Azt sem tagadta azonban, hogy pénzt is kap a történetekért.
1×5 millió, 5×1 millió és 100×5000 Ft feltöltés: játssz a Tippmixpro Nyerő 5-össel! (x)
Újságírói kérdésre a magyarországi fogadásokkal kapcsolatban elmondta, hazánkban közvetlen kapcsolatban nem állt egyetlen vezetővel, játékossal vagy játékvezetővel sem, hiszen állítása szerint Tan Seet Engnek, a szindikátus vezetőjének voltak konkrét magyarországi kapcsolatai. Hozzátette, mivel a futball ma már kőkemény üzlet, sosem fogják tudni háttérbe szorítani a fogadási csalásokat, sőt, azt is elmondta, az, hogy a szegényebb régiókban működő klubok mai napig részt vesznek fogadási csalásokban, lényegében a fennmaradásukat jelenti, mert csak így tudják előteremteni a működéshez szükséges pénzt. Ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, a topcsapatoknál, a futball csúcsán nagyon nehéz dolog befolyásolni a meccseket, vannak sokkal könnyebb utak is. – A nagy nemzetközi szervezetek korábban nem tettek valami sokat a bundázás visszaszorításáért, de a FIFA és az UEFA a közelmúltban felállított olyan rendszereket, szoftveres programokat, amelyek figyelik, hogy érkezik-e kiemelt jelentőségű fogadás ugyanarra a mérkőzésre. Konkrét lépéseket tettek a fogadási csalások ellen, és ezek működnek is, ám teljesen megszüntetni nem lehet, sőt, véleményem szerint az internetnek köszönhetően a csalások nemsokára megjelennek olyan területeken is, ahol eddig nem voltak jelen – mondta Perumal

És hogy mennyiért lehetett megbundázni egy magyar meccset? Erre is választ kaptunk. – Ázsiában egy magyar bajnoki meccsre néhány évvel ezelőtt 250 ezer eurót lehetett feltenni, a nyeremény pedig három-négy vagy akár még többszörös is lehetett, attól függően, hogy mire fogad az ember. Ismereteim szerint a magyar játékosok nagy többsége nem keres többet havi 2-4000 eurónál, azt sem kapja meg mindig. Ahhoz, hogy tuti legyen a siker, legalább öt játékost kellett bevonni a csalásba, ők fejenként 5-10 ezer eurót kaptak, azaz kb. 50 ezer eurós befektetéssel, és 250 ezer eurós téttel akár milliós nagyságrendű nyereményre is lehetett számítani.
Perumal egyébként nem fél a megtorlástól, még egyetlen fogadóiroda sem próbálta meg behajtani rajta az elcsalt milliókat, elmondása szerint a maffia útját soha nem keresztezte, ha pedig egy, a vallomásai alapján börtönbe juttatott játékos, sportvezető, vagy annak hozzátartozója akarna bosszút állni, akkor nincs mit tenni. Sőt, még a lelkiismerete is tiszta. – Életem egyetlen tettét sem bántam meg, mindenért vállalom a felelősséget. Ha valaki bosszút akar állni, az bosszút fog állni rajtam, nem félek a haláltól – mondta ezzel kapcsolatban, majd hozzátette, Finnországban a korábbi partnerei dobták fel, ők juttatták börtönbe, tehát megkapta a büntetését, cserébe ő is börtönbe juttatta a többieket, akik Szingapúrban 5-7 évig ülnek. A sajtótájékoztatón végén volt, aki próbált tőle tuti tippet kérni egy hétvégi magyar bajnoki meccsre, de szerinte a legjobb tipp az, hogy mindenki tartsa távol magát a fogadástól.

Szólj hozzá!

Hozzászólások