Mourinho: ha így folytatja, nem lesz többé nagy csapat a Chelsea

Nagyot fut a napokban José Mourinho, aki legutóbb a Manchester Unitedet tette helyre, most pedig a Chelsea-nek mondta meg a magáét.

José Mourinho, aki Angliában a Chelsea és a Manchester United együtteseit is edzette, mindkét egykori csapatát kritizálta, előbb Ole Gunnar Solskjaer együttesét, majd a fővárosiakat figyelmeztette, ha elkezdik elfogadni a vereségeket, nem lesznek nagy csapat többé.

A dolognak volt előzménye is: a Kékek hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedtek vasárnap a Liverpooltól a Premier League hatodik fordulójában, hét közben pedig a Valenciától kaptak ki hazai pályán a Bajnokok Ligájában.

A portugál szakembert az zavarta leginkább, hogy a Chelsea szurkolói pozitívan reagáltak a Pooltól elszenvedett vereségre, pedig szerinte tartaniuk kellene magukat ahhoz, hogy a Chelsea a legmagasabb szintet képviseli az angol labdarúgásban.

„Nagyon fontos lenne, hogy nem szokjanak ehhez hozzá – nyilatkozta a Sky Sportnak a Chelseavel három bajnok. – Ha a szurkolók elkezdik elfogadni a vereségeket csak azért, mert a csapatuk egyébként jól játszott, a játékosok mindent beleadtak, elszántak voltak és büszkék a teljesítményükre, nos… Ha a drukkerek is hozzászoknak ehhez, akkor egy nagy klub már nem nagy klub többé.„

„Szóval, szerintem nem kellene ehhez hozzászokniuk, mert úgy látom, az emberek mintha felkészültek volna arra, mire számíthatnak ebben a szezonban. Pedig ezek a drukkerek készek szurkolni az edzői székben a legprofibb embernek, akivel valaha együtt dolgoztam, és akiben edzőként rengeteg lehetőség van.”

„De ha előbb megnézik a pályán nyújtott teljesítményt, majd ránéznek a tabellára, azt látják, hogy a Liverpool már tíz ponttal előttük van.”

„Tisztázzunk valamit, objektíven: a Chelsea ebben a szezonban nem fog a bajnoki címért harcolni. Így inkább támogatni kell azt a játékfilozófiát, amelyhez idő kell a csapatnak, a játékosoknak és az edzőnek, hogy együtt fejlődjenek.”

A Chelsea előtt most jó alkalom nyílik, hogy újra győzni tudjon, szerdán a negyedosztályú Grimsby Town együttesét fogadja a Ligakupában.

Forrás: FourFourTwo.com

Szólj hozzá!

Hozzászólások