Az edzőfaló: 23 tréner négy év alatt

Mortada Manszúr, az egyiptomi ez-Zamálek elnöke a minap lapátra tette a csapat edzőjét. Mondanánk, van ilyen, az élet megy tovább, majd jön a következő, de ha hátrébb lépünk kettőt, sokkal érdekesebb kép rajzolódik ki az „edzőtemető” klubról.

Történt, hogy az egyiptomi ez-Zamálek elvesztette a legutóbbi három bajnokiját, ami az edző, Ehab Galal elbocsátásához vezetett. Eddig tiszta sor, mondhatni, „rutineljárás”, hiszen a tréner mérlege valóban nem volt rózsás a címvédővel: tizenhét meccsből nyolc győzelem, két döntetlen, hét vereség.

Kicsit mondjuk érdekes volt a távozása, hiszen a múlt heti 1-0-s vereség után ő maga mondott le, de egy hétfői megbeszélés után a klubvezetés visszahelyezte a kispadra, majd három nap múlva kirúgta.

De nem ez az egyetlen furcsaság a tavalyi bajnokcsapat történetében, ugyanis a háta mögött „menedzsergyilkosnak” is nevezett elnök, Mortada Manszúr négy év alatt már a 23. edzőt „használta el”, és már egy szinten emlegetik a hírhedt Massimo Cellinóval, aki 22 évig volt a Cagliari tulajdonosa, ezalatt 36 tréner fordult meg a klubnál.

Nos, ha egy kis fejszámolást végzünk, és a tendencia is folytatódik az ez-Zamáleknél, Mansour akár eljuthat száz kirúgótt edzőig is! Az micsoda teljesítmény lenne, nem igaz? Mondjuk sok értelme nem lenne, de a rekordok könyvébe biztosan bekerülhetne vele.

Forrás: FourFourTwo.com

Szólj hozzá!

Hozzászólások