10 praktika, amit ebben a hónapban tanultunk

10 praktika, amit ebben a hónapban tanultunk / 1 hete
Német kutatók rájöttek, ahelyett, hogy a valóságosnál nagyobb kapukat képzelnének maguk elé, a legjobb csatárok, mint például Cristiano Ronaldo, kisebb kapukat vizionálnak, így késztetve magukat a még pontosabb lövésekre. És még további kilenc ilyen praktikát tanultunk ebben a hónapban a tudósoktól.
10 praktika, amit ebben a hónapban tanultunk / 3 hete
Tízből hét muszlim focista mondja azt, hogy teljesítménye romlik a Ramadán alatt. A kutatók 55 algériai játékost kérdeztek, többségük arról beszélt, hogy az egy hónapig tartó böjt hatással volt gyorsaságukra, mozgékonyságukra és állóképességükre. Ezt, és további 9 praktikát tanultunk ebben a hónapban a tudósoktól.
10 praktika, amit ebben a hónapban tanultunk / 1 hónapja
Egy a hónapban tanult 10 praktika közül: a strandfoci már bizonyítottan is sokkal fárasztóbb, mint a nagypályás játék. Strandfociban ugyanis egypercnyi mozgásra 1.4 perc pihenőidő jut, míg nagypályán akár 3.5 percet is téblábolhatunk tétlenül, akció nélkül.
10 praktika, amit ebben a hónapban tanultunk / 1 hónapja
A fogmosás nemcsak azért fontos, hogy nagyobbat tudjunk kiharapni ellenfelünkből, hanem mert a rossz szájhigiénia állítólag izomgörcsökhöz vezethet. Holland és belga elemzők az után találtak kapcsolatot a fentiek között, hogy 184 belga, holland és angol játékos száját vizsgálták meg. És további 9 okosságot tanultunk a tudósoktól ebben a hónapban!
10 praktika, amit ebben a hónapban tanultunk / 2 hónapja
A meccs utáni söröcske a kiszáradás révén nemcsak lassítja a regenerációt, de a benne lévő alkohol az izmok gyógyulását is gátolja. Azt is kimutatták, hogy a sörivók még 36 óra elteltével is hátrányban voltak nem söröző társaikkal szemben. Ezt és további kilenc praktikát tanultunk a tudósoktól ebben a hónapban.
10 praktika, amit ebben a hónapban tanultunk / 4 hónapja
A tapasztaltabb futballisták a memóriájukban raktározzák a taktikai felállásokat, így sokkal gyorsabban tudnak reagálni egy formációváltásra, mint a fiatalabbak. Megint tanultunk 10 praktikát a tudósoktól.
10 praktika, amit ebben a hónapban tanultunk / 5 hónapja
Milyen testzsírszázalékot kell megcéloznod focistaként? Nos, a profik 10-12 százalékon mozognak, de a legtöbben 9-16 százalék közé esnek. Amely azonban 19-re is felkúszhat a nyári szünetben!