10 praktika, amit ebben a hónapban tanultunk

10 praktika, amit ebben a hónapban tanultunk / 1 órája
A kísérletek során az izmok negatív (excentrális) mozgásával járó gyakorlatok 71 százalékkal csökkentették a sérülések számát. A kiújuló sérülések aránya 85 százalékkal csökkent. És további kilenc tudományos praktika.
10 praktika, amit ebben a hónapban tanultunk / 2 hete
Törökországban 1007 amatőr játékost kérdeztek meg, és kiderült, hogy kilenc százalékuk szenvedett már el fogsérülést játék közben, viszont mindössze két százalékuk használ fogvédőt – ezt, és további kilenc praktikát tanultunk a tudósoktól ebben a hónapban.
10 praktika, amit ebben a hónapban tanultunk / 3 hete
Bocs, srácok, de ez tényleg hasznos. A szűk alsók kissé megnyomják az izmokat, javítják a vérkeringést, és segítenek több oxigént szállítani a kényes területekre.
10 praktika, amit ebben a hónapban tanultunk / 1 hónapja
A futballistákra jó hatással van egy DHA nevű tápanyag, amelyet a halolajban találunk - és még további 9 okosság, amit ebben a hónapban tanultunk a tudósoktól.
Táplálkozás / 1 hónapja
A játékosok hamarosan céklalevet szürcsölhetnek félidőben, mivel ennek segítségével a sportolók akár 16%-kal hosszabb ideig dolgozhatnak. „A nitrátban gazdag ételek valóban növelik a fizikai teljesítőképességet” – magyarázza Andy Jones professzor.
10 praktika, amit ebben a hónapban tanultunk / 2 hónapja
James Collins, az Aston Villa korábbi játékosa egy szelet marhahúst tett edzéseken a sportszárába sípcsontsérülésének kezelésére. Az enzimeknek gyógyító és gyulladásgátló hatásuk is van. Ebben a hónapban is tanultunk 10 praktikát a tudósoktól.
10 praktika, amit ebben a hónapban tanultunk / 3 hónapja
Német kutatók rájöttek, ahelyett, hogy a valóságosnál nagyobb kapukat képzelnének maguk elé, a legjobb csatárok, mint például Cristiano Ronaldo, kisebb kapukat vizionálnak, így késztetve magukat a még pontosabb lövésekre. És még további kilenc ilyen praktikát tanultunk ebben a hónapban a tudósoktól.
10 praktika, amit ebben a hónapban tanultunk / 3 hónapja
Tízből hét muszlim focista mondja azt, hogy teljesítménye romlik a Ramadán alatt. A kutatók 55 algériai játékost kérdeztek, többségük arról beszélt, hogy az egy hónapig tartó böjt hatással volt gyorsaságukra, mozgékonyságukra és állóképességükre. Ezt, és további 9 praktikát tanultunk ebben a hónapban a tudósoktól.
10 praktika, amit ebben a hónapban tanultunk / 4 hónapja
Egy a hónapban tanult 10 praktika közül: a strandfoci már bizonyítottan is sokkal fárasztóbb, mint a nagypályás játék. Strandfociban ugyanis egypercnyi mozgásra 1.4 perc pihenőidő jut, míg nagypályán akár 3.5 percet is téblábolhatunk tétlenül, akció nélkül.
10 praktika, amit ebben a hónapban tanultunk / 5 hónapja
A fogmosás nemcsak azért fontos, hogy nagyobbat tudjunk kiharapni ellenfelünkből, hanem mert a rossz szájhigiénia állítólag izomgörcsökhöz vezethet. Holland és belga elemzők az után találtak kapcsolatot a fentiek között, hogy 184 belga, holland és angol játékos száját vizsgálták meg. És további 9 okosságot tanultunk a tudósoktól ebben a hónapban!