címke: Visszajátszás

Visszajátszás / 1 hete
Solti-Steinberger Dezső a háttérből szervezte a „Grande Inter” és a ’70-es évek Juventusának sikersorozatát. A 10475-ös számú auschwitzi fogoly hátborzongató története abból az időből, amikor a nagy csapatok játékosai, vezetői és a befolyásos háttéremberek még gyakorta magyarul beszéltek.
Visszajátszás / 1 hónapja
1994-ben szállt partra Angliában, gyűlölködés és „nehézbombázó” főcímek közepette, a következő nyáron az Év játékosaként és kultikus hősként távozott. Jürgen Klinsmann beszél aranyszezonjáról a Spursnél.
Visszajátszás / 1 hónapja
Max Woosnam volt a Manchester City és az angol válogatott csapatkapitánya, remekelt krikettben, zseniális volt golfban, nyert Wimbledont és olimpiát teniszben, összejött a maximum break sznúkerben, és egyszer Charlie Chaplint is megverte pingpongban – egy kenőkéssel.
Visszajátszás / 3 hónapja
Reggelig a kaszinóban, szállodába lopódzó lányok, szunyókálás edzés közben. A körülmények: a csapat a történelmi triplázás után van, tízezer mérföldre otthonról, Steve McClaren gondjaira bízva. Az akkori főszereplők elevenítik fel a felkészülés eseményeit…
Visszajátszás / 6 hónapja
Egy évvel a ’82-es vb előtt egész Európa felkapta a fejét a hírre: Tatabányán 2–1-re kikapott a Real Madrid. Az UEFA-kupa első fordulójából bírói segítséggel végül mégis a blancók jutottak tovább.
Visszajátszás / 7 hónapja
2011. május 13-án Kőszegen hazai földbe helyezték az 1981-ben elhunyt Lóránt Gyula földi maradványait. A NAC, a Vasas és a Bp. Honvéd, no meg az Aranycsapat egykori nyughatatlan klasszisa – három kőszegi napot leszámítva 1963 decembere óta először – végleg hazatért. A FourFourTwo magazin akkori cikkével idézzük fel rendkívüli pályafutását.
Visszajátszás / 8 hónapja
2013-ban volt százötven éves az angol szövetség. Az FFT ismerteti a foci állapotát a viktoriánus Angliában, ahol a játékosok pipáztak, megfogták a labdát, vagy kapufaként funkcionáltak.
Visszajátszás / 8 hónapja
A Kádár-rendszer kérve sem kaphatott volna jobb társadalmi legitimációt, mint a színészek és az újságírók évenkénti futballfesztiválja, amely népünnepély lett, majd a korral együtt elenyészett.