címke: Tatabánya

visszatekintés / 3 hónapja
Lapunk állandó jegyzetírója, Lakat T. Károly gyerekkorában testközelből élhette át, mit jelentett anno Tatabányán a futball. Édesapja, a „Tanár Úr”, azaz Lakat Károly többször is ült a Bányász kispadján. Amikor a nagymúltú, korábban a Real Madridot is legyőző csapatot kizárták az NB III-ból, előtörtek az emlékei, és „befűzte a papírt”.
Harcosok Klubja / 9 hónapja
Udvardi Endre nevét senki sem ismeri, ami nem véletlen, szürke védője volt a Tatabányának, viszont volt egy emlékezetes tette: szándékosan eltörte a zseniális Törőcsik András lábát, akinek ez jelentette karrierje végét.
Visszajátszás / 11 hónapja
Egy évvel a ’82-es vb előtt egész Európa felkapta a fejét a hírre: Tatabányán 2–1-re kikapott a Real Madrid. Az UEFA-kupa első fordulójából bírói segítséggel végül mégis a blancók jutottak tovább.
4 éve
Az FC Tatabánya hivatalos közleményben adta hírül: felbontották Bruno Giordano vezetőedző szerződését az NB III-as csapatnál. Már az utód is megvan...
6 éve
Hetek óta sejteni lehetett, hogy a komoly hagyományokkal rendelkező FC Tatabánya a szezon végén nem kerülheti el a kiesést az NB II-ből, de a 27. fordulóban az Ajka ellen, hazai pályán elszenvedett 3-2-es vereség matematikailag is megpecsételte a csapat sorsát.
6 éve
Nyolc forduló elteltével az utolsó, 16. pozícióból várja az NB II folytatását a Tatabánya. Nem csoda, ha a vezetők edzőváltásra szánták el magukat.