címke: Michel Platini

Örömfoci / 3 hónapja
A kontinens több pontján megrendezendő nyári Európa-bajnokság víziója, a Platini-álom a vírusjárvány miatt egy évvel halasztódott, mintha csak szégyenteljes UEFA tevékenységének lenullázódása folytatódna. A Király sokat tett, hogy a franciák álma valóra váljon a ’84-es Eb-n, majd hosszú út vezetett a csúcsról a mélybe.
Akkor, régen... / 11 hónapja
Ma már nem ritka, hogy egy játékos másik nemzet válogatottját választja, mint ahol született vagy ahol esetleg felnőtt. Régen más volt a helyzet, más motiválta és kényszerítette rá a sztárokat. Íme, a hét legismertebb.
Számmisztika / 1 éve
Csak a legnagyobbak: Óceániától Brazíliáig mindenütt a labdaművészek kapják a tökéletes mezszámot. Az FFT számba veszi a legendás számokat. Tizedikként természetesen a 10-est.
Az én csapatom / 2 éve
A temesvári születésű, Izraelben letelepedő, három vb-n szereplő játékvezető, Abraham Klein azok közül szemezgetett, akiknek valaha fújt vb-n. Van két kakukktojás…
4 éve
Megkapta a szükséges engedélyeket, így Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) leköszönő elnöke – akit mindennemű futballal kapcsolatos tevékenységtől eltiltottak –, felszólalhat a szervezet szerdai tisztújító kongresszusán.
5 éve
A labdarúgással összefüggő tevékenységektől hat évre eltiltott Michel Platininek le kellene mondania az európai szövetségnél (UEFA) betöltött elnöki posztjáról – sugalmazza Rainer Rauball, a német szövetség megbízott vezetője.