címke: Marco van Basten

Az én csapatom / 5 hónapja
A háromszoros aranylabdás kiválogatta a legjobbakat azok közül, akikkel vagy akik ellen játszott, és bekerült egy játékos-edző is.
Örömfoci / 10 hónapja
Cristiano Ronaldóhoz hasonlóan Marco van Basten is az első trófeájáig segítette nemzete válogatottját. Az 1988-as Eb egész jól bejött a hollandok harmadik számú csatárának…
7 éve
Ki ne akart volna a grundon azonosulni a kedvencével? Mezszín, mezszám és név – ma ezek a kötelező alapok. Van, ami ötven év elmúltával sem változik. Albert Flórián, Sir Bobby Charlton, Marco van Basten, Gerd Müller vagy éppen a brazil Ronaldo, csupa legendás név, generációk kedvencei, akiket millió gyerek és felnőtt akart utánozni. Legalább úgy, hogy ugyanaz a szám virított a hátukon, mint kedvenceiknek. A FouFourTwo Magazin számba veszi a legendás számokat: jön a 9-es!
9 éve
A Metaliszt játékosa, Taison szerezte a csütörtöki Európa-liga-forduló legszebb gólját, mi több, találata alighanem az idei sorozat legnagyszerűbb bombája. Az ukrán csapat futballistája a Rosenborg ellen egy balról felé emelt labdát lőtt kapásból, éles szögből a hosszú felső sarokba. A gól kísértetiesen hasonlít Marco Van Basten legendás mozdulatára: a holland csatár 1988-ban, a szovjetek hálójába lőtt védhetetlenül.