címke: magyar válogatott

Akkor, régen... / 6 napja
Több biztató eredmény és az osztrákok ellen a Népstadionban sikerrel megvívott vb-selejtező ágyazott meg a Mezey-válogatott talán legnagyobb sikerének 1984 októberében: Hollandia legyőzésének.
Barátságos mérkőzés, 2004 / 1 hete
Lothar Matthäus elsőrangú marketingkapitány volt, hiszen kétéves regnálása alatt a tétmérkőzéseken tapodtat sem mozdult előre a magyar labdarúgás, ám az egykori aranylabdás neve jelentett akkora vonzerőt, hogy a világfutball elitje is szívesen játszott a mieinkkel. Torghelle Sándor pedig élt a lehetőséggel.
Örömfoci / 1 hete
Schäfer András a világ egyik legboldogabb embere volt az Európa-bajnokság alatt, úgy érezte magát, mint tízévesen, amikor külföldi tornára utazott csapatával. Alig várta, hogy odaérjenek, hogy magukra öltsék a meccsszerelést, hogy kiszaladjanak a pályára, és végre focizzanak…
Akkor, régen... / 1 hónapja
Biztos világbajnoki résztvevőként 1985 őszén olyan magától értetődő könnyedséggel verte meg idegenben az angol élvonal sztárjait felvonultató walesi válogatottat Mezey György együttese, hogy kétség sem fért ahhoz: Mexikóban is sikerrel jár majd. Aztán persze mégsem, és még Nyilasi Tibor sem lehetett soha többé válogatott.
Örömfoci / 1 hónapja
Az erőltetett amatőr szellemben, a NOB és a FIFA örökös rivalizálásában már-már elsikkadt, álamatőr szocialista futballisták tartották úgy-ahogy a felszínen, aztán korosztályos korlátot vezettek be, mostanra azonban már olyanok is olimpiai bajnoknak vallhatják magukat, mint például Lionel Messi.
Akkor, régen / 2 hónapja
Nemzeti futballnagylétünk 1969-ben Marseille-ben szenvedte el az első gyilkos csapást, de három évvel később még négyes döntőt játszottunk az Európa-bajnokságon. Ehhez képest az 1974-es vb amúgy veretlenül megvívott selejtezője, no meg az, hogy egymás után a második vb-ről is lemaradunk, övön aluli ütéssel ért fel.
Kérdezd meg pacekba! / 3 hónapja
„Kedvencem nincs, ámbár amikor a franciaországi Eb-n azt mondtam, hogy »a nap végén számolják a tyúkokat«, az nagyot futott.” Böde Dániel válaszol a FourFourTwo olvasóinak kérdéseire.