címke: Felcsút

4 éve
A Footballs Top Ten tíz legszebb luxus-futball-létesítményt bemutató listáján a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia stadionja végzett az első helyen. A felcsúti Pancho Aréna többek között a riói Maracanát, a lisszaboni Da Luzt vagy a müncheni Allianz Arénát utasította maga mögé.
6 éve
Felcsúton, a Puskás Akadémia kollégiumi aulájában lesz csütörtökön 20 órától a hazai rendezésű U19-es Európa-bajnokság sorsolása. Az akadémia honlapja szerint már javában zajlanak az előkészületek, a sorsolást a Duna TV, a Kossuth Rádió és az UEFA honlapja, az uefa.com élőben közvetíti.
6 éve
Négy földrész, csaknem harminc ország, hetvenöt csapat. Szombaton megkezdődnek a meccsek az ügyvédek 17. labdarúgó-világbajnokságán, melyet május 23. és június 1. között rendeznek Budapesten és Felcsúton. Egy biztos, a 2014-es MUNDIAVOCAT jó ráhangolódás lesz a június 12-én kezdődő brazíliai futball-vb-re.
6 éve
Illusztris, különösen megbecsült vendégei voltak csütörtökön a Puskás Akadémiának: családostul ellátogatott Felcsútra ifjabb Czibor Zoltán, ifjabb Kocsis Sándor és Carlos Kubala - a Barcelona három magyar legendájának, az Aranycsapat-tag Czibor Zoltánnak és Kocsis Sándornak, valamint az 1999-ben Az évszázad Barca-játékosának választott Kubala Lászlónak a fiai - olvasható a pfla.hu weboldalon.
6 éve
A Pancho Aréna előtt már látható Makovecz Imre bronz mellszobra, Boros Péter alkotása, amelynél húsvéthétfőn 16.30-tól megemlékezést tartanak, valamint a Corvin-lánccal kitüntetett építész emlékét őrzi a Pancho Aréna nyugati homlokzata előtt, a stadion és a kollégium között húzódó Makovecz-sétány is.
6 éve
Szemmel láthatóan nagyon készül a javításra a húsvéti Puskás-Suzuki-kupán az ausztrál Melbourne Football Institute. A tornán tavaly bemutatkozó csapat akkor utolsóként végzett, ám mindent elkövet, hogy ez most másként alakuljon. Először is, a 2014-es PSK-ra egész Victoria államból válogatnak játékosokat, másrészt két igazi futball-legendát kértek fel a csapat szakmai vezetésére: a dán Jesper Olsen lesz a vezetőedző, őt pedig a skót Stuart Munro segíti másodedzőként.
6 éve
Szomorú politikai provokáció áldozata lett a Puskás Akadémia FC szombati NB I-es meccse, nem elég, hogy a pályán 4-0-ra veszítettek a felcsútiak a Budapest Honvéd ellen - olvasható a pfla.hu-n. A Puskás Akadémia természetesen nem akarja kisajátítani Puskás Ferenc emlékét, sőt azon dolgozik, hogy minél több magyarnak adjon okot büszkeségre a legendás játékos példája. Annak meg kimondottan örülnek, hogy végre idehaza is egyre többen érzik őt a magukénak, hogy most ott is veszekszenek rajta, ahol korábban a létezéséről sem szívesen vettek tudomást.
6 éve
Véglegessé vált a Puskás-Suzuki-kupa 2014-es mezőnye: az U17-es húsvéti tornára (április 18-21.) szokás szerint érkezik a spanyol Real Madrid, a görög Panathinaikosz és a Budapest Honvéd, megerősített kerettel jön a tavaly hatodikként végzett ausztrál küldöttség, a Melbourne Football Institute ezúttal lényegében Victoria állam korosztályos válogatottjaként szerepel majd a tornán, a Hagi Akadémia - amelyre a PSK idején fontos bajnoki rájátszás-mérkőzések várnak - helyett pedig a világ egyik legjobb (nem túlzás!) utánpótlás-nevelő műhelyeként ismert Dinamo Zagreb lesz a mezőny hatodik tagja, természetesen a házigazda Puskás Akadémia U17-es csapatával kiegészülve - olvasható a pfla.hu weboldalon.