címke: Buzánszky Jenő

Döglött akták / 2 éve
Sorozatunkban hónapról hónapra leporolunk egyet a magyar futball számos abszurd ügyirata közül. Ezúttal felidézzük a hírhedt margitszigeti pénzosztás történetét.
VIP-páholy / 3 éve
Lomnici Zoltán küldetésének tartja futballhagyományaink ápolását, az emlékév e misszió megvalósításának kiváló eszköze.
5 éve
Sajnos az elmúlt évben is a magyar futball számos legendájától, ismert egyéniségétől kellett búcsúznunk. Összeállításunkban rájuk emlékezünk… 
5 éve
Szobrot avattak az Aranycsapat legendás hátvédje, az idén januárban elhunyt Buzánszky Jenő emlékére Debrecenben. A 49-szeres válogatott, Puskás Ferenc közeli barátja élete utolsó tíz esztendejében a Debreceni Egyetemen oktatta a következő nemzedékeket, s egész alakos bronz szobra most ott áll az egyetem új sporttudományi centruma előtt - olvasható Puskás Ferenc hivatalos emlékoldalán, a PUSKAS.COM-on.
6 éve
A magyar foci egyelőre csak a múltjára lehet büszke, de nincs a sportágnak múzeuma, archívuma, könyvtára. Pontosabban: eddig nem volt. Mert Felcsúton elkezdődött a leendő Puskás Intézet gyűjteményének feldolgozása, bővítése, rendszerezése. A kollekció alapját a Spanyolországból 2011-ben hazakerült hatalmas Puskás-örökség adja, de az akadémián gyűjtenek minden tárgyat, fotót, trófeát, dokumentumot, ami a magyar foci régmúlt dicsőségét hirdeti. Az FFT hónapról hónapra előkotor valamit, és megmutatja olvasóinak. A 2015. január 11-én elhunyt Buzánszky Jenőre egyik Felcsúton őrzött emléktárgyának, az 1952-ben vezetett edzésnaplójának a bemutatásával emlékezik nívódíjas rovatunk.