címke: Anglia

Örömfoci / 1 hete
Jack Grealish nemzeti ikonná vált az elmúlt nyáron, jóllehet, csupán egyszer lépett kezdőként pályára az Európa-bajnokságon. A Manchester City 100 millió fontot érő játékosa hatalmas népszerűségnek örvend, pedig nem volt egyértelmű, hogy kultikus hős lesz. Volt része családi tragédiában és rangadónapi támadásban is.
Visszajátszás / 1 hónapja
Az ’50-es években az East End egy apró kávézójában gyülekeztek az angol futball leginkább progresszív figurái, és átírták a szigetországi játék történetét. Isten hozott a Cassettariban!
örömfoci / 1 hónapja
A történelem huszonkét magyar–angol válogatott meccséből mindössze öt volt tétmérkőzés, ezek közül egy híján mindegyiket elveszítettük. Viszont a 6:3, a 7:1 és az 1962-es chilei vb­-n aratott diadal közös futballemlékezetünkben alighanem mindegyik bukásunkat felülírja. A szeptember 2-­i budapesti világbajnoki selejtezőn immár 23-­adszor feszül egymásnak Magyarország és Anglia nemzeti tizenegye.
Örömfoci / 3 hónapja
Urs Meier futballbíró a saját bőrén tapasztalta, milyen a bulvársajtó gyűlölethadjárata, miután nem adta meg Sol Campbell kései gólját a portugálok ellen a 2004-bes Eb-n. Fenyegették, szidalmazták, bujkálnia kellett. Íme, ahogy ő átélte.
Örömfoci / 4 hónapja
Az 1981-es FA-kupa-győzelem után Ricky Villa volt a Tottenham új üdvöskéje, 1982-ben viszont a Falkland-szigeteki háború miatt megrekedt két ellenséges nemzet között. Végül mégis ünnepelt hős lett.