címke: Albert Flórián

Döglött akták / 1 éve
Sorozatunkban hónapról hónapra leporolunk egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Ezúttal felidézzük, milyen gyalázatos módon adták át az Aranylabdát 1968-ban Albert Flóriánnak.
Örömfoci / 1 éve
Ötven évvel ezelőtt olyan csapata volt a Ferencvárosnak, hogy a játékosok neveit egyenként kellene csillagokból kirakni az égen, és ha ezt a megoldást manapság egy nálam sokkal fiatalabb generáció giccsesnek, sziruposnak vagy hollywoodi látványelemnek tartja, akkor tegye nyugodtan. Lakat. T. Károly írása.
2 éve
Jubileumi kiállítás nyílt a Bálnában 50 éves az Aranylabda címmel arra emlékezve, hogy 1967 decemberében Albert Flórián, a Ferencváros csatára érdemelte ki az Európa legjobb futballistájának járó elismerést.
5 éve
Február első napjaiban jelent meg a hír – a Bors közölte először, de aztán minden hírportál átvette, és villámgyorsan elterjedt az interneten –, hogy a Darabanth aukciós ház az örökösök kérésére, egyéb magánlevelek mellett, 20 ezer forintról induló árverésre bocsátja azt a Varga Zoltánnak, a korábbi legendás ferencvárosi labdarúgónak tulajdonított versikét (eredeti helyesírással változatlanul közöljük), amelyben többek között korábbi csapattársát, az aranylabdás Albert Flóriánt, továbbá egykori csapatát, vagy az ikonikus Vasas-edzőt és volt magyar szövetségi kapitányt, Illovszky Rudolfot gyalázza.
6 éve
Ki ne akart volna a grundon azonosulni a kedvencével? Mezszín, mezszám és név – ma ezek a kötelező alapok. Van, ami ötven év elmúltával sem változik. Albert Flórián, Sir Bobby Charlton, Marco van Basten, Gerd Müller vagy éppen a brazil Ronaldo, csupa legendás név, generációk kedvencei, akiket millió gyerek és felnőtt akart utánozni. Legalább úgy, hogy ugyanaz a szám virított a hátukon, mint kedvenceiknek. A FouFourTwo Magazin számba veszi a legendás számokat: jön a 9-es!
6 éve
Nagy nevet szerződtetett az NB III-ban szereplő Budaörsi SC a kispadra. A klub a közelmúltban bontotta fel Zsivóczky Gyula és Sütő Szilárd szerződését, most pedig ifj. Albert Flóriánt nevezte ki vezetőedzőnek.