címke: 10 praktika

10 praktika, amit ebben a hónapban tanultunk / 1 hónapja
A tapasztaltabb futballisták a memóriájukban raktározzák a taktikai felállásokat, így sokkal gyorsabban tudnak reagálni egy formációváltásra, mint a fiatalabbak. Megint tanultunk 10 praktikát a tudósoktól.
10 praktika, amit ebben a hónapban tanultunk / 2 hónapja
Milyen testzsírszázalékot kell megcéloznod focistaként? Nos, a profik 10-12 százalékon mozognak, de a legtöbben 9-16 százalék közé esnek. Amely azonban 19-re is felkúszhat a nyári szünetben!
10 praktika, amit ebben a hónapban tanultunk / 3 hónapja
Folyamatosan elnyomnak a középső védők? Ne keseredj el, inkább gyúrj egy kicsit a nagylábujjad környéki izmokra! Amikor előredőlsz – ami ugye természetes, ha futsz a labdával –, a lábujjak szerepe igen nagy az egyensúly megtartásában, ez pedig az ütközésekkor létfontosságú. Emellett 9 másik tudományos praktikát tanultunk ebben a hónapban.
10 praktika, amit ebben a hónapban tanultunk / 5 hónapja
A polimetrikus szökdelési gyakorlatok rendkívül nagy mértékben növelik egy fiatal játékos teljesítményét - ezt, és további kilenc praktikát tanultunk meg a tudósoktól.
10 praktika, amit ebben a hónapban tanultunk / 5 hónapja
Énekelni kell; ballal nem szabad büntetőt rúgni; lefekvés előtt sajtot kell enni; a kávé elűzi a fájdalmat – ezeket is megtanultuk ebben a hónapban a tudósoktól.
10 praktika, amit ebben a hónapban tanultunk / 6 hónapja
Olasz tudósok 42 profi futballjátékos és 106 kevesebbet mozgó, de egészséges ember géntérképét hasonlították össze, és több különbséget is találtak, főleg azokban a génekben, amelyek a lábizmok robbanékonyságáért felelősek.
10 praktika, amit ebben a hónapban tanultunk / 7 hónapja
Mi a hosszú bedobás titka? Gyorsabban gondolkodsz-e a turmixtól? Kísérti-e a múlt a futballistákat? Ebben a hónapban is sokat tanultunk a tudósoktól.
10 praktika, amit ebben a hónapban tanulunk / 7 hónapja
Az ellenfelet gúnyoló ünneplés nem éppen sportszerű, de új tanulmányok szerint az emberi természet része, hogy a győztes megalázza ellenfelét. Amerikai kutatók rájöttek, hogy a nyertes mindig sokkal agresszívabban viselkedik a vesztessel szemben, mint fordítva.
10 praktika, amit ebben a hónapban tanultunk / 8 hónapja
Miért együnk sok kurkumát; a márkás cipők tényleg jobbak; a foci a viselkedést is javítja - és további hét praktika, amit ebben a hónapban tanultunk.