Van Basten, Careca csatárkettős Détári álomcsapatában

Döme kezdőjében hemzsegnek a nyolcvanas-kilencvenes évek Serie A-sztárjai. Négy világbajnok, három aranylabdás, két német, egy brazil és egy román szerepel a bő keretben.

 

Détári Lajos 2011-ben állította össze all star-csapatát az FFT kérésére

 

Uli Stein
Nem lennék Német Kupa-győztes, ha a Werder elleni elődöntőt nem hozza a Frankfurtnak. Kiváló reflexei voltak, hatalmas bravúrokat mutatott be. A mai napig nagyon jóban vagyunk.

 

Claudio Gentile
Acélkemény, céltudatos, ráadásul tudott futballozni. Az 1982-es vébén lényegében levette Maradonát a pályáról. Blohin és Cabrini búcsúmeccsén egy csapatban játszhattunk.

 

Franco Baresi
Beckenbauer óta az első játékos, aki évekig irányított hátulról hibátlanul. Hihetetlen érzéke volt a játékszervezéshez. Példa értékű a pályafutása, és a ragaszkodása a Milanhoz. Olasz bajnokin többször is találkoztunk.

 

Uli Stielike
Sokoldalú, intelligens, technikás futballista. Meghívott a saját búcsúmeccsére, de az Olympiakosz nem engedett el, mert kupadöntőre készültünk. Blohin utolsó mérkőzésén egy csapatban futballoztunk.

 

Antonio Cabrini
Csodálatos védő, egy idényt húztunk le együtt Bolognában. Világbajnokként érkezett hozzánk, és ahogy elnéztem, a tudása alapján megérdemelte a világbajnoki aranyat. Ha Olaszországban vagyok, mindig beszélünk.

 

Carlo Ancelotti
Hihetetlen munkabírású játékos, jobbal, ballal egyaránt kiválóan lőtt. A megbízhatóság szimbóluma. Igazi egyéniség volt a pályán. A Serie A-ban többször is futballoztunk egymás ellen.

 

Michel Platini
Ő volt a kedvenc futballistám, miatta lettem Juventus-szurkoló. Kevesen tudtak ötven méterről hajszálpontosan indítani. És az a passz a gól előtt a Heyselben Bonieknek! Csak a védekezése nem volt százszázalékos.

 

Diego Maradona
Mit mondjak róla?! Egyértelműen ő volt a legjobb futballista, akit valaha láttam a pályán. Mindent tudott erről a játékról. A Bologna–Napoli meccseken és a világválogatottban találkoztunk.

 

Alessandro Del Piero
Vele nem, csak ellene játszottam. Még ma is bizonyítja, hogy kivételes képességű labdarúgó. Egyszer azt nyilatkozta, hogy én vagyok a példaképe. Nem csak ezért szeretem…

 

Marco van Basten
Félelmetes, ahogy érezte a kaput. Igazi profi, „nagyon normális”, nem kötekedett, nem veszekedett senkivel, csak a labdarúgásra koncentrált. Olaszországból és a holland válogatottból ismerem.

 

Careca
Gyors, vagány, technikás. Egy brazil, aki küzdeni is tudott a pályán. Maradonával zseniálisan érezték egymást, együtt nyerték meg a bajnokságot a Napolinak. Nem tudom, volt-e gyengéje.

 

CSERÉK

Hriszto Sztoicskov
Világválogatott, aranylabdás, fantasztikus képességű labdarúgó.

 

Stefano Tacconi
Genovai kapcsolat. Az 1993–1994-es idényben ő lett az Év kapusa a Serie A-ban.

 

Gheorghe Hagi
Corioni szerint ő hozta Olaszországba a két legjobb tízest: Hagit és Détárit.

 

Rafael Martín Vázquez
A játékintelligencia és a kiváló fizikum jut róla eszembe.

 

Paul Gascoigne
A pályán is olyan volt, mint az életben. Bohém zseni.

 

(Megjelent a FourFourTwo magazin 2011. januári számában.)

Szólj hozzá!

Hozzászólások