Hol vagyok?       FFT blogok   >>  
twitter    facebook   
Regisztráció
Hírlevél

KÉNYSZERÍTŐ

Elmennek tőle a gondolkodósejtek, kiűzik magukat a Paradicsomból

Horti Gábor
Összes blog

HŐHA, HŐ!!!

2012-04-25 19:28:21

Mielőtt a világ Real Madrid szurkolói kéjes élvezettel habosra vernék egymás farkát a Vörös téren, a Piccadilly Circus-on, a Prada előtt, és a Hősök terén, halkan felhívnám a figyelmet arra, hogy a szombati Klasszikust nem a Madrid nyerte meg, hanem a Barca kúrta el. Ahogyan a  nagy magyar, túlmozgásos arcrángó klasszikussá váltan mondaná: „nem kicsit, nagyon”.


Mert bár a megszokott türhő játéksítustól eltérően, már-már európéer módon ecsetelt a Real, az még messze nem azt jelenti, hogy jól tényleg olyan kóserul játszottak. Igaz,  Pepe ezúttal nem a szokásos agyzsugorított sorozatgyilkos módszert erőltette, és Sergio Ramos is csak egy alkalommal végzett álmokfutást,  ám a fővárosiak erősségét nem ez jelezte. Mielőtt mindenki végzetesen elélvezne Mourinho – aki egyébként gyűlöletesen jó edző, egyben galaktikus tirpák - taktikájától, és a Kreml legmagasabb zászlajára biggyesztenék a dicsőséget, csak óvatosan jelzem, hogy a portugál most, talán első alkalommal kapta meg azt a fegyelmezett játékot, amiről már Madridba érkezése óta - feleslegesen - ugatott. 


Miszerint nem kell nagy dolgot szervezni, össze sűrűsödve, útját állni a szervezőknek, és nem a szájmenézst fröcskölni, de fegyelmezetten védekezni kell! Valószínűleg most jutott el a gyapotszedők agykamrájába a kell szó jelentése!!! Valljuk be, nem terítettek világraszóló módszert a gyepre, józan,  ésszel (ez Xabi Alonsóra nem ér) bemutatható, egyszerű taktikát abszolváltak. Egyszerű emberekből amúgy is sok van a Bernabéu gyepszőnyegén! Semmi olyan nem volt látható, amitől a Nemzeti Mindennapinak egy fél hasábon kellene onanizálni. Hogy ollé, milyen fasza volt minden, és hogy vége a Barca planétának! Nem kell ide Brúsz Villisz Armaggedonja, levadászták a katalán űrfocit! Vége az eddigi érának, jöhet a Madridálé!


Nem és nem. Józanul nézve, ezt a szombat estét a három törpicsek, Messi, Andres, és Xavi szúrta el! Több labdát adtak el a 90 perc alatt, mint az Ósan sportosztálya. A makettek szarul cseleztek, gyávák és tanácstalanok voltak. Erőltették a pöcsölős játékot, miközben ha átlövéssel próbálkoztak volna, Casillas talán még most is a taknyába úszva brühögne. De ők, akkor is betoltak egy passzt, amikor az ész másért ordított. Az rendben volt, hogy tanári módon, ritkán kibikázva hozták fel a labdát a szorult szituból, de amikor az ellenfél 16-osánál is csak buziztak a balonnal, az már nem fért bele a Madrid ellen. És a csíra szájú  Cristian Tello is levonhatja a következtetést: gané dolog, ha négyszer egymás után sem tudja beforgatni a nálánál 30 centivel magasabb, 10 kilóval izmosabb, és valószínűleg nyúl nagyszülőkkel rendelkező védőt. A jövőben az ilyen esetet nem kéne erőltetni. És az milyen volt,  amikor merészen bekóstolta Casillas-nak a rövid fölsőt? Ettől folyt ki a Barca fanok szeme! Ha legalább pontosan lő! De így, szégyenszemre kirúgni a labdát Katalóniából? Ez így teljesen szubjektívan is nagyon fos volt. Meg az a ziccer. Amit a Aranylabda odatolt? Azt kellett volna beverni. Nem Arbeloát kóstolgatni. Az is igaz, hogy a most már szapora Messi is árnyék volt, de az ő mentsége egy pár zsuga bonító volt. Oszt csuma. Más semmi. Eközben négy príma minőségű arc nyomorgott a lócán!


Volt már ilyen, hogy égett a Barca. Volt, hogy a mélységet vizionálták.  Olyan még kicsit ritkábban, hogy a katalánok ellen a krumpliszagú portugál élvezze a pillanat múló csillanását. De olyan nem volt, hogy a katalánok ne riadjanak fel, és verjenek oda a következő aktuálisnak! 


Úgyhogy kicsit szerényebben kellene értékelni ezt a sikert. Ami még egyszer hangsúlyozom, jogos volt. De nem annyira, hogy felépítsék a Real diadalívet.


Arcból vissza! Hő-ha, hő!

nincs kép
Jelentkezz be a Facebookra, hogy hozzászólhass!
1 hozzászólás
Bemutatkozik: Horti Gábor

2006-óta szórakoztatom, vagy idegesítem a Sportklub nézőit, hallgatóit, hölgyeit, urait. Eleinte- utóbb kiderült tévedésből- kosárlabda közvetítésekkel élénkítettem a hétköznapokat, és magamat. Mára aztán maradt a labdarúgás, amely oly sok embernek nyújt szórakozást, kikapcsolódást, élményt. Argentin bajnokság vagy Barca TV? Szórakozzunk együtt!

HOZZÁSZÓLÁSOK
2012-05-06 22:47:37

CsPapa hozzászólása:

Kedves Gábor! Rég olvastam ilyen pontos és független elemzést! Abszolút egyetértek! Minden sora igaz, még ha van aki(k)nek nehéz is elfogadni, de ez pont így van!!!

LEGFRISSEBB FOCI HÍREK


További foci híreink »

UTOLSÓ KOMMENTEK


Bookmark and Share