Hol vagyok?       Hírek régió szerint   >>  
twitter    facebook   
Regisztráció
Hírlevél

Tisztelet Bözsi néninek

2014-07-11 19:57:50

A Real Madrid Magyar Szurkolói Egyesület (Pena Madridista Húngara) vezetői voltak a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia vendégei. A háromtagú különítmény a program első felében egy Puskás Akadémia-körút keretében meglátogatta a Pancho Arénát, ezt követően pedig Budapesten emlékplakettet adományozott Puskás Ferenc özvegyének, Erzsébet asszonynak, aki ezennel az egyesület tiszteletbeli tagja lett.
A PMH tagjait Szöllősi György, a formálódó Puskás intézet igazgatója, az FFT főszerkesztője is fogadta Felcsúton

 A Dévai Márk Sebastian vezette szurkolói klub 2009-ben alakult meg, és ezzel az első olyan egyesület lett Magyarországon, amelyet hivatalosan is bejegyeztek a Real Madridnál. Ez nagy szó volt akkor, mert ezt megelőzően erre csak kísérletek voltak, noha Puskás Ferenc neve nemcsak Magyarországgal, de évekig a Real Madriddal is egybeforrott, s Spanyolországban máig mindenki nagy szeretettel beszél a legendás Panchóról.

Az egyesület tagjainak létszáma mostanra elérte a kétszázat, a legaktívabbak folyamatosan szervezik az összejöveteleket, taggyűléseket, közös meccsnézéseket. A 2014-es év különösen sikeres volt a magyar Real-drukkerek számára, a csapat ugyanis a Király-kupa mellett idén végre megnyerte a Décimát, azaz a hőn áhított tizedik BEK/BL-serleget.

Az egyesület logójára a szigorú jogi megkötések miatt nem kerülhetett a Real Madrid címere, és Puskás Ferenc nevének felvételét sem engedélyezték a spanyol illetékesek. A vezetőknek gondolkodniuk kellett, mígnem megszületett az aktuális verzió: az egyesület címerét piros-fehér-zöld színű koszorú fogja közre, a középpontban a szurkolói klub spanyol megfelelőjének három kezdőbetűje olvasható: P, M, H – azaz Pena Madridista Húngara.

 

Dévai Márk mellett Erzsébet asszony, a tiszteletbeli tagságot jelképező plakettelA vezetőket, név szerint a Madridban dolgozó, de most éppen Magyarországon tartózkodó Dévai Márk Sebastian elnököt, valamint Gyertyánági András alelnököt és Tóthpál Zoltán alapító tagot Szöllősi György, a formálódó Puskás Intézet igazgatója, a FourFourTwo magazin főszerkesztője fogadta Felcsúton. A vendégek egy minden részletre kiterjedő stadiontúra keretében először végigjárták a Pancho Arénát, miközben örömmel fényképezkedtek a túrán ugyancsak részt vevő fiatal futballistapalántákkal.

A stadiontúra után mindhárman – egy ajándékcsomaggal a birtokukban – Budapestre utaztak, ahol az egyik régen tervezett álmuk is valóra vált: találkozhattak Puskás Ferencnével. Erzsébet asszony a Krisztina körúton található elegáns Horváth Étteremben fogadta a szurkolói egyesület vezetőit, akik a 200-as sorszámmal ellátott, tiszteletbeli tagságot szimbolizáló csodálatos emlékplakettet és egy lila-fehér virágokból álló csokrot nyújtottak át számára. „Nagyon köszönöm, hogy gondoltak rám” – mondta meghatódva Erzsébet asszony.

Az előzményekről annyit, hogy az egyesület vezetői még egy korábbi madridi eseményen kérték fel Erzsébet asszonyt, hogy legyen a klub tiszteletbeli tagja, amit már akkor nagy örömmel fogadott. Régóta készültek erre a pillanatra a magyar Real-szurkolók, most valósággá vált.

A tiszteletbeli tagságot jelképező plakettet a PMH elnöke, Dévai Márk nyújtotta át Erzsébet asszonynak, többször hangsúlyozva, ez mekkora megtiszteltetés számukra. S a magyar Real-szurkolók számára amúgy is fontos a tisztelet, a hagyományok ápolása, az ehhez hasonló gesztusértékű cselekedetek – tudtuk meg Márktól, aki megígérte: a jövőben természetesen újra ellátogat Magyarországra, s ha lesz lehetősége, a Pancho Arénába is visszatér.

Kövess minket Twitteren
Csatlakozz hozzánk Facebookon


Főoldal
UEFA Bajnokok Ligája foci eredmények
Premier League foci eredmények
Foci hírek
 


Jelentkezz be, vagy regisztrálj, hogy hozzászólhass a cikkhez!

HOZZÁSZÓLÁSOK

BLOG

LEGFRISSEBB FOCI HÍREK


További foci híreink »Bookmark and Share