Hol vagyok?       Interjúk   >>  
twitter    facebook   
Regisztráció
Hírlevél

VIP-páholy

Ha híres vagy, akkor is kell egy kedvenc csapat

Danny Dyer

Hogyan lettél West Ham-drukker?
A kelet-londoni Custom House negyedében nevelkedtem, így mindig is ismertem őket. Az apám kilencévesen vitt ki életem első meccsére. A Coventry ellen játszottunk és egy nullára veszítettünk. A legjobban a pályáig tartó sétát élveztem. Örömteli két mérföld volt – az emberek kiözönlöttek az utcára, és megindultunk a stadion felé. A várakozás, a közösség. Igazán megragadó volt.

Egyből magával ragadott az érzés?
Igen. Imádtam nézni apám izgatott arcát. A futball volt az egyetlen közös időtöltésünk. Meccsek után elvitt a kocsmába és Billy Bondsról beszélt. Nem igazán értettem, de mégis millió kérdést tettem fel neki.

Miért olyan különleges ez a klub?

Az Upton Park régi stílusú pálya a lakótelep kellős közepén. Sosem változott igazán. Ha visszatekintek a múltba, különös atmoszférája volt a helynek. Többek között ma is azt szeretem, hogy a West Hamért szurkolni nem jelent egyet a dicsőség hajszolásával. A nyolcvanas években senki nem rohangált Kelet-Londonban Manchester United-felsőkben – mindenki a helyi csapatnak drukkolt. A jegyárak a béka feneke alatt voltak. Én két és fél fontot fizettem akkor, de manapság ez már viccnek hangzik. Elfeledkeztek az átlagemberről.

Kik voltak a kedvenc játékosaid?
Tony Cottee és Frank McAvennie. Nagyszerű volt, amikor a Sky One csatorna által összehozott meccs keretében együtt játszhattam velük West Ham-szerelésben. Először nagyon zavaró volt, mert nem készültem fel rá. Futni akartam, de a testem nem engedelmeskedett. De micsoda megtiszteltetés volt, hogy Cottee nekem passzolta a labdát! Ő igazi úriember.

Ki szerinted a legkeményebb fickó a West Hamnél?
McAvennie vadember volt. Szeret piálni ma is. Amikor felvettem a lábszárvédőmet, odaszólt: „Hát arra meg mi szükséged van?” Húsz év alatt egyszer sem viselt ilyet. És Julian Dicks is egy állat volt. Emlékszem rá, amikor szembekerült Vinnie Jones-szal és Vinnie összecsinálta magát. A nagyarcú kidőlt a sorból. Dicks maga volt a West Ham. Amikor megcsókolta a címert, annak különös jelentősége volt.

Melyik volt a legjobb meccs, amit valaha láttál?
Minden rossz érzés ellenére a 2006-os FA-kupa-döntő, amelyet a Liverpool ellen veszítettünk el. Azt hittem három kettőnél, hogy megnyertük a meccset. Végül megtudtam, mit is jelent nyerni! A hangosbemondó közölte, hogy négy perc lesz a hosszabbítás, és az az átkozott Steven Gerrard bevágta a labdát.

Volt egy összetűzésed a Liverpoolszurkolókkal…
Jamie Redknapp szerzett nekem jegyet arra a meccsre, hogy egy kicsit élvezzem a liverpooliak vendégszeretetét. Kettő nullára vezettünk, és én őrült módjára ugrabugráltam. Lettem volna bánatos, vagy mégis mit vártak tőlem? Aztán a liverpooli keménymag tömege ellenem fordult. Azt gondoltam magamban: b***tok meg, már mindent megnyertetek. Aztán amikor egyenlítettek, néhány szurkoló feljebb jött vagy húsz sort, hogy a képembe mondja, hogy egy s***fej vagyok. Azután otthagytam a helyem.

Mostanában készítetted el a Dead Man Running című filmet, amit Rio Ferdinand és Ashley Cole is finanszírozott. Milyen embernek ismerted meg őket?
Mindketten nagyszerűek. Ashley-nek rossz a sajtója manapság. Valószínűleg ő az egyik leggyűlöltebb ember az országban. Kétségkívül, az a rohadt könyv sem segített a megítélésén. Siránkozni hatvanezer font miatt: ezt nem teheted. De az alatt az idő alatt, amíg együtt dolgoztunk, úriember volt. A West Ham-rajongók lehet, hogy megutálnak, amiért ezt mondom, de az embereket olyannak kell elfogadni, amilyenek.

Szoktál más színészeket heccelni?
Nick Love (a The Futball Factory rendezője – a szerk.) Millwall-drukker, de nem szép dolog heccelni a szurkolóikat, mert a csapat egy nagy rakás sz**. És a zendülés, ami az Upton Parkban történt, borzasztó volt. Negyvenéves öreg szivarok rohantak be a pályára, és a Millwall játékosait k**ögnek nevezték. Ciki. Furcsa módon valószínűleg ez jó sajtót jelentett Nicknek, mert két héttel azelőtt történt, hogy kijött volna a The Firm című mozi. Őrült volt az időzítés!

Hogyan látod a West Ham jövőjét?
Jelenleg eladó klub vagyunk, és ez nem helyes. Nem tudom, mi történik velünk ebben a pillanatban, nehezemre esik elolvasni az újságokat is. Ha kiesünk, akkor attól tartok, ráb***tunk. Sosem fogunk visszatérni. De kedvelem Zolát, Clarke-ot, és úgy gondolom, hogy túl jók vagyunk ahhoz, hogy kiessünk. Az utóbbi időben balszerencsések voltunk, de remélhetőleg ez meg fog változni.

 

 

FFT - 2010 május


Főoldal
Foci eredmények
Labdarúgás hírek
Foci hírek

LEGFRISSEBB FOCI HÍREK


További foci híreink »

UTOLSÓ KOMMENTEK


Bookmark and Share