Hol vagyok?       Hírek   >>  
twitter    facebook   
Regisztráció
Hírlevél
Napi ajánló:

Túléli-e ezt az amerikai labdarúgás?

2017-10-12 08:52:22

A volt válogatott játékos feltette a kérdést: "mi keresnivalónk van még a futballban?"
Karibi csapás (fotó: Evening Standard)

 


 

Óriási csapást jelent az évtizedek óta építgetett amerikai labdarúgásnak, hogy az USA válogatottja a CONCACAF-zóna selejtezőjében 2-1-re kikapott Trinidad és Tobagótól, így nem jutott ki a jövő évi világbajnokságra.

 

Taylor Twellman, a korábbi 30-szoros amerikai válogatott, aki most az ESPN szakértője, nagyon kibukott ezen élő adásban:

 

„Az egész amerikai labdarúgás egy csőd. Számolatlanul ömlik a pénz a MLS-be és a sportágba, de képtelenek vagyunk egy döntetlent kiharcolni Trinidad ellen! Ez valami vicc. Ideje felébrednünk, ha nem akarjuk, hogy hülyének nézzenek minket."

 

A sportcsatornán zajló beszélgetésben az is szóba került, hogy míg a 300 milliós lakosú USA nem tudta kvalifikálni magát a harmatgyenge CONCACAF-zónából, addig Izland kivívta a részvétel jogát Európában.

 

„Izland körülbelül akkora, mint Corpus Christi városa Texasban, vagy Anaheim Kaliforniában, és mégis megoldották a feladatot, nekünk meg nem sikerült. Hát akkor mi keresnivalónk van még a futballban?! Ez egyszerűen nem történhetett volna meg, ilyen nincs!” – kiabált a szakkommentátor.

 

Elemzők már azt fejtegetik, mennyire vetheti vissza a sportág fejlődését ez a nem várt kudarc, hiszen az Egyesült Államok válogatottja 1990 óta minden világbajnokságon ott volt. 

Kövess minket Twitteren
Csatlakozz hozzánk Facebookon


Főoldal
Foci hírek
UEFA Bajnokok Ligája foci eredmények
Labdarúgás hírek

 


Jelentkezz be, vagy regisztrálj, hogy hozzászólhass a cikkhez!

HOZZÁSZÓLÁSOK

LEGFRISSEBB FOCI HÍREK


További foci híreink »Bookmark and Share