Hol vagyok?       Hírek   >>  
twitter    facebook   
Regisztráció
Hírlevél
Napi ajánló:

A FourFourTwo.hu megszerezte a Der Spiegel és a Bundakirály beszélgetését!

2014-07-01 20:51:29

Nem szép ilyet mondani, de úgy néz ki, a Der Spiegel kamuszenzációt akart kelteni, ami a jelek szerint nem sikerült. A napokban elterjedt a hír, hogy a bundakirályként ismertté vált Wilson Ray Perumal - a Magyarországon májusban megjelent Bundamaffia című könyv egyik főszereplője - órákkal a kezdés előtt, az egyik újságírójukkal beszélgetve pontosan megtipplete a Horvátország - Kamerun csoportmeccs végeredményét (4-0), de még a legfontosabb eseményeket is (piros lap). Ezt most az érintett a magyar FourFourTwo-nak cáfolta, és itt a bizonyíték.
Az elmentett beszélgetés:

Wilson Raj Perumal: Lehetséges, ha megvannak a megfelelő kapcsolataid. Ma már semmi sem lehetetlen a futballban. Már 1998-ban dönteni lehet arról, hogy hol legyen a világbajnokság 2022-ben. Mi a futball? Beckenbauer, Platini. Valahogyan mindannyian a teljes kép részei. Ez már a pénz világa.

Rafael Buschmann: Mit gondolsz Kamerunról?

Wilson Raj Perumal: Az én véleményem az, hogy eladták mindhárom meccsüket. Kb. 5-7 játékosuk be lehet szervezve.

Rafael Buschmann: Hallottam pár malaysiai srácról, akik dolgoztak velük. Te is hallottál erről?

Wilson Raj Perumal: Nem.

Rafael Buschmann: Hallottál bármilyen pletykát arról, ki ellenőrizte Kamerunt? A FIFA bajban van. Kamerun sok bajt okozott. Sokan fogadtak rájuk Horvátország ellen.

Wilson Raj Perumal: Ma már nem követek minden ilyesmit. Inkább tartózkodom tőle."AZ OLVASÓK FIGYELMÉBE. Ellentétben a német Der Spiegel néhány napja elterjedt állításaival, nem jósoltam meg előre a 2014. június 18-i Kamerun - Horvátország mérkőzés végeredményét" - írta a bundakirályént elhíresült Wilson Raj Perumal hivatalos közleményében.  

"Pár nappal az említett mérkőzés után - egészen pontosan június 21-én, mint ez a profilomon ellenőrizhető is - a Facebookon valóban chateltem a Der Spiegel egyik újságírójával (Rafael Buschmann profilja itt látható - a szerk.), de csak informális jellegű értékelést adtam a kameruni csapat idei vb-n tanúsított viselkedésével kapcsolatban, az első két csoportmeccsük alapján. Ezek közül az egyik valóban a Horvátország elleni volt."

"Azonban sosem mondtam, hogy négy gól és egy piros lap lesz a meccsen. Sosem mondtam olyasmit, ami ezt az állítást bármilyen módon megerősíthette vagy megalapozhatta volna, vagy ami azt sugallta volna, hogy kiterjedt kapcsolataimnak köszönhetően tudhattam róla. Végül, de nem utolsó sorban: nem értesítettek arról, hogy a Der Spiegel újságírójával folytatott beszélgetésünk során elhangzottakat nyilvánosságra hozzák."

"Meg vagyok döbbenve, hogy egy olyan jónevű és elismert magazin, mint a Der Spiegel ilyen messzire megy láthatóan azért, hogy újra vihart kavarjon a bundázás körül. Elnézést kérek a Kameruni Labdarúgó-szövetségtől és a szurkolóitól, ha szándékaim ellenére megsértettem őket. Egyáltalán nem ez volt a célom. Meggyőződésem, hogy a Der Spiegelnek ugyanezt kellene tennie, miután olyan szavakat adott a számba, amelyeket abban a formában biztosan sosem mondtam."

"A Kelong Kings című könyvem megjelenése után számos médiafelhajtás volt már a futballmeccsek megbundázásával kapcsolatban. Ez három évtized bundaügyeiről emeli fel a fátylat, a legalsó szinttől kezdve egészen a világbajnoki selejtezőkig, az olimpiáig és a vb előtti dél-afrikai barátságos meccsekig. A könyv a NY Times közvetítésével még a FIFA-nak is segített, hogy kiadjon egy olyan jelentést, amely két éve a fiókban hevert, és amelyet már a könyvem is tartalmaz."

"Most visszatértem Magyarországra, ahol már tanúskodtam egykori itteni munkatársaim ellen, akik részt vettek a bundázásban. A Kelong Kings őszinte számadása eddigi életemnek. Újrakezdtem mindent, és szívesen segítek a tudásommal mindazoknak, akik harcoli akarnak a bundázás ellen. Ha eljön az ideje, megosztok mindent a FIFA-val és az UEFA-val is, de nem fogadom el, ha kijelentéseimet mások kárára manipulálják."

Kövess minket Twitteren
Csatlakozz hozzánk Facebookon


Főoldal
Premier League foci eredmények
Labdarúgás hírek
UEFA Bajnokok Ligája foci eredmények

 


Jelentkezz be, vagy regisztrálj, hogy hozzászólhass a cikkhez!

HOZZÁSZÓLÁSOK

LEGFRISSEBB FOCI HÍREK


További foci híreink »Bookmark and Share