Hol vagyok?       Hírek   >>  
twitter    facebook   
Regisztráció
Hírlevél
Napi ajánló:

A FourFourTwo.hu megszerezte a Der Spiegel és a Bundakirály beszélgetését!

2014-07-01 20:51:29

Nem szép ilyet mondani, de úgy néz ki, a Der Spiegel kamuszenzációt akart kelteni, ami a jelek szerint nem sikerült. A napokban elterjedt a hír, hogy a bundakirályként ismertté vált Wilson Ray Perumal - a Magyarországon májusban megjelent Bundamaffia című könyv egyik főszereplője - órákkal a kezdés előtt, az egyik újságírójukkal beszélgetve pontosan megtipplete a Horvátország - Kamerun csoportmeccs végeredményét (4-0), de még a legfontosabb eseményeket is (piros lap). Ezt most az érintett a magyar FourFourTwo-nak cáfolta, és itt a bizonyíték.
Az elmentett beszélgetés:

Wilson Raj Perumal: Lehetséges, ha megvannak a megfelelő kapcsolataid. Ma már semmi sem lehetetlen a futballban. Már 1998-ban dönteni lehet arról, hogy hol legyen a világbajnokság 2022-ben. Mi a futball? Beckenbauer, Platini. Valahogyan mindannyian a teljes kép részei. Ez már a pénz világa.

Rafael Buschmann: Mit gondolsz Kamerunról?

Wilson Raj Perumal: Az én véleményem az, hogy eladták mindhárom meccsüket. Kb. 5-7 játékosuk be lehet szervezve.

Rafael Buschmann: Hallottam pár malaysiai srácról, akik dolgoztak velük. Te is hallottál erről?

Wilson Raj Perumal: Nem.

Rafael Buschmann: Hallottál bármilyen pletykát arról, ki ellenőrizte Kamerunt? A FIFA bajban van. Kamerun sok bajt okozott. Sokan fogadtak rájuk Horvátország ellen.

Wilson Raj Perumal: Ma már nem követek minden ilyesmit. Inkább tartózkodom tőle."AZ OLVASÓK FIGYELMÉBE. Ellentétben a német Der Spiegel néhány napja elterjedt állításaival, nem jósoltam meg előre a 2014. június 18-i Kamerun - Horvátország mérkőzés végeredményét" - írta a bundakirályént elhíresült Wilson Raj Perumal hivatalos közleményében.  

"Pár nappal az említett mérkőzés után - egészen pontosan június 21-én, mint ez a profilomon ellenőrizhető is - a Facebookon valóban chateltem a Der Spiegel egyik újságírójával (Rafael Buschmann profilja itt látható - a szerk.), de csak informális jellegű értékelést adtam a kameruni csapat idei vb-n tanúsított viselkedésével kapcsolatban, az első két csoportmeccsük alapján. Ezek közül az egyik valóban a Horvátország elleni volt."

"Azonban sosem mondtam, hogy négy gól és egy piros lap lesz a meccsen. Sosem mondtam olyasmit, ami ezt az állítást bármilyen módon megerősíthette vagy megalapozhatta volna, vagy ami azt sugallta volna, hogy kiterjedt kapcsolataimnak köszönhetően tudhattam róla. Végül, de nem utolsó sorban: nem értesítettek arról, hogy a Der Spiegel újságírójával folytatott beszélgetésünk során elhangzottakat nyilvánosságra hozzák."

"Meg vagyok döbbenve, hogy egy olyan jónevű és elismert magazin, mint a Der Spiegel ilyen messzire megy láthatóan azért, hogy újra vihart kavarjon a bundázás körül. Elnézést kérek a Kameruni Labdarúgó-szövetségtől és a szurkolóitól, ha szándékaim ellenére megsértettem őket. Egyáltalán nem ez volt a célom. Meggyőződésem, hogy a Der Spiegelnek ugyanezt kellene tennie, miután olyan szavakat adott a számba, amelyeket abban a formában biztosan sosem mondtam."

"A Kelong Kings című könyvem megjelenése után számos médiafelhajtás volt már a futballmeccsek megbundázásával kapcsolatban. Ez három évtized bundaügyeiről emeli fel a fátylat, a legalsó szinttől kezdve egészen a világbajnoki selejtezőkig, az olimpiáig és a vb előtti dél-afrikai barátságos meccsekig. A könyv a NY Times közvetítésével még a FIFA-nak is segített, hogy kiadjon egy olyan jelentést, amely két éve a fiókban hevert, és amelyet már a könyvem is tartalmaz."

"Most visszatértem Magyarországra, ahol már tanúskodtam egykori itteni munkatársaim ellen, akik részt vettek a bundázásban. A Kelong Kings őszinte számadása eddigi életemnek. Újrakezdtem mindent, és szívesen segítek a tudásommal mindazoknak, akik harcoli akarnak a bundázás ellen. Ha eljön az ideje, megosztok mindent a FIFA-val és az UEFA-val is, de nem fogadom el, ha kijelentéseimet mások kárára manipulálják."

Kövess minket Twitteren
Csatlakozz hozzánk Facebookon


Főoldal
UEFA Bajnokok Ligája foci eredmények
Labdarúgás hírek
NB 1 foci eredmények

 


Jelentkezz be, vagy regisztrálj, hogy hozzászólhass a cikkhez!

HOZZÁSZÓLÁSOK

LEGFRISSEBB FOCI HÍREK


További foci híreink »Bookmark and Share