Hol vagyok?       Hírek   >>  
twitter    facebook   
Regisztráció
Hírlevél
Napi ajánló:

Szélesi: Voltak álmatlan éjszakáink a luxemburgi meccs után

2017-11-13 18:14:44

Szélesi Zoltán megbízott szövetségi kapitány szerint a magyar válogatott évzáró mérkőzésén a maximális motiváltság az alapvető elvárás minden pályára lépő csapattag felé.
Szélesi és a válogatott Costa Rica ellen javíthat (Fotó: xel.hu - archív)


Szélesi Zoltán megbízott szövetségi kapitány rövid visszatekintéssel kezdte a magyar válogatott Telkiben tartott sajtótájékoztatóját.

– Ahogy azt a játékosok is elmondták már különböző interjúkban, mindannyiunknak álmatlan éjszakákat okozott a luxemburgi vereség, mert nagyon fájt ez a kudarc. Alapvetően egyetértek a szurkolókkal abban, hogy a címeres mezt viselő minden játékosnak harcolnia, küzdenie kell a pályán az utolsó leheletéig – ez a minimum. Ezt szombaton a játékosoknak is elég határozottan elmondtam. A minimális elvárásom az, hogy ezt mindenkin lássam, aki kedden Costa Rica ellen lehetőséget kap. Alapvető elvárás minden játékos felé, hogy látszania kell rajta az akarásnak és a küzdelemnek – fogalmazott Szélesi Zoltán.

– Bízom benne, hogy a Costa Rica elleni mérkőzésre mindenki megérti, hogy miben kell változtatni. Párharcokat akarok látni, és olyan hozzáállást, amely méltó a válogatott mezhez. Olyan kezdő tizenegyet fogok a pályára küldeni, amely a meglátásunk, a szakmai stáb meglátása szerint a legjobban helyt tud állni – mondta Szélesi, aki azt is elárulta, hogy a már eddig is hosszú sérültlista még tovább bővült: Dzsudzsák Balázs térdsérülése miatt nem tud majd pályára lépni a Groupama Arénában.

A játékosokat Dibusz Dénes és Bese Barnabás képviselte a sajtótájékoztatón.

– Őszintén szembe kell néznünk a helyzettel, ez előrelépést hozhat. Jó a szakmai stáb és a játékosok kapcsolata, ezért át tudtuk beszélni a Luxemburgban történteket. Én ugyan nem léptem pályára, de magam is átéltem a vereséget, együtt nyerünk, együtt veszítünk. Ugyanakkor most már előre kell tekinteni, hogy a hazai közönség előtt bizonyítani tudjunk – jelentette ki a Ferencváros kapusa, aki Costa Rica ellen kezdőként lép majd pályára.

Bese Barnabás arról beszélt, hogy ellenfelünk komoly játékerőt képvisel, de fel kell vennünk a kesztyűt.

– Costa Rica nem véletlenül harcolta ki a világbajnoki szereplést. Egy nagyon erős együttesről van szó, amely elismerésre méltó játékerőt képvisel, több komoly bajnokságban jegyzett játékosuk is van a keretben. Mi arra készülünk, hogy a tudásunk legjavát nyújtsuk majd, és bizonyítsunk a hazai szurkolóink számára. Nagyon fontos számunkra, hogy újra bízzanak a csapatunkban – hangsúlyozta a Le Havre védője.

Costa Rica válogatottja a Groupama Arénában tartotta meg sajtótájékoztatóját.

– Kísérleti fázisban van a válogatott vb-felkészülése, sok mindent ki szeretnénk próbálni a világbajnokságig. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy ne küzdenénk maximális erőbedobással a mérkőzéseken, hiszen nagy a harc a csapatba kerülésért. Minden meccsünket elemezzük, és ebből vonok le következtetéseket. Magyarországon is nyerni szeretnénk, minden meccsre így futunk ki – szögezte le a Costa Rica-i szövetségi kapitány, Óscar Ramírez.

 

(mlsz.hu)

Kövess minket Twitteren
Csatlakozz hozzánk Facebookon


Főoldal
Foci eredmények
Labdarúgás hírek
Premier League foci eredmények

 


Jelentkezz be, vagy regisztrálj, hogy hozzászólhass a cikkhez!

HOZZÁSZÓLÁSOK

LEGFRISSEBB FOCI HÍREK


További foci híreink »Bookmark and Share