Hol vagyok?       Hírek   >>  
twitter    facebook   
Regisztráció
Hírlevél
Napi ajánló:

Leosztályoztuk a Szervezettet

2017-10-08 20:45:35

Svájc ellen súlyos vereséget szenvedett a Bernd Storck által csak Szervezettnek nevezett magyar válogatott világbajnoki-selejtezőn. Szervezettségnek ezúttal nyoma nem volt a pályán, fejetlenségnek annál inkább. A bázeli teljesítményt mi is kritikusan értékeltük az osztályásnál, amikor szokás szerint 10-es skálán pontoztuk a játékosokat.
Amikor még minden rendben volt: a Szervezett a bemelegítésnél a bázeli Szent Jakab Parkban (Fotó: Facebook/MLSZ)


Gulácsi Péter (3)   
Az első gólnál elkövetett technikai hibáját (a hazaadásnál hosszan vette át a labdát) rögtön megfejelte azzal, hogy balszerencsés módon el is csúszott az esetnél, így utána már teljesen kiszolgáltatott helyzetbe került. A negyedik svájci gólnál is tehetett volna többet.

Bese Barnabás (3)   
Csak 32 perc jutott neki, de ez alatt az idő alatt máris két gólt kapott a magyar válogatott. S bár konkrétan egyik sem írható a számlájára, a védelemben uralkodó állapotokat mindenképpen jól mutatja. Helyette Lang Ádám (3) lépett pályára, aki ezúttal is csak az állandó keménykedéseivel tűnt ki a mezőnyből, ráadásul a harmadik svájci gól az ő számlájára írható. A közelmúltból nem emlékszünk olyan válogatott meccsre, ahol nemzetközi szintű teljesítményt nyújtott volna.

Guzmics Richárd (4)    
Nem tudta összefogni a védelmet, darabosan és körülményesen futballozott, és csak 75 százalékos pontossággal passzolt, ami egy középhátvédnél tragikusan gyenge mutató. A jelenléte szinte észrevehetetlen volt, amit mutat, hogy csak fele annyiszor ért labdába, mint Kádár Tamás vagy Korhut Mihály.

Kádár Tamás (5)     
A védelemből az egyedüli volt, aki elfogadható teljesítmény nyújtott , mondhatni próbálta menteni a menthetőt. Több nagy mentése és blokkolása volt, nem rajta múlott, hogy öt gólt is kaptunk a találkozón.

Korhut Mihály (3)   
Nem emlékszünk túl sok megmozdulására, a támadásainknál nem tűnt fel, és a védekező feladatát sem tudta megoldani a gyors svájci támadókkal szemben. Egy nagy mentése azért volt, ennél többet viszont nem tett hozzá a csapat játékához.

Elek Ákos (3)   
A középpályán semmilyen szinten nem tudta megszűrni a svájci támadásokat, ezért nagyban neki is köszönhető, hogy már húsz perc után kétgólos hátrányban voltunk. Ezen a meccsen is kitűnt továbbá, hogy bár fizikálisan nincsenek gondjai, technikai képzettsége nagyon kevés ehhez a szinthez. Helyette Márkvárt Bálint (3) érkezett az 56. percben, de semmi emlékezeteset nem alkotott, és ennyi idő alatt is megállapítható volt, hogy fizikailag nagyon kevés a nemzetközi szinthez.

Pátkai Máté (3)   
A fizikai párharcokat elveszítette, ráadásul bátortalanul futbalozott, s passzainak többsége még így is sikertelen volt.

Varga Roland (3)   
Az NB I-ben remek formában van a Ferencváros támadója, mi több, vezeti a góllövőlistát, Bázelban azonban fel sem tűnt, hogy a pályán van, kivéve az alibiből rálőtt szabadrúgásnál az első félidő utolsó percében. Úgy tűnik, egy ilyen szintű válogatott ellen már édeskevés a képzettsége. Helyette Sallai Roland (-) érkezett, de segíteni már ő sem tudott.

Nagy Ádám (4)    
A szövetségi kapitány ezúttal meglepetésre irányító szerepkörben próbálta ki a Bologna középályását. Hamar megállapítottuk, hogy rossz döntés volt. Már előzetesen is indokolatlannak tűnt a lépés, hiszen azon túl, hogy Nagy labdabiztos játékos, megoldásai nagyon kiszámíthatóak, és ehhez a szerepkörhöz nem is elég kreatív. Az azért kiderült, hogy eddig bármennyire is jól titkolta, tud kapura lőni, és majdnem fejelt egy gólt is, de a labda helyett végül csak ő repült be a svájci kapuba...

Lovrencsics Gergő (3)   
Több társához hasonlóan már-már szánalmasan gyenge teljesítményt nyújtott. Egyetlen jelenetre emlékezünk tőle, amikor egy bal oldali beadás után Nagy Ádám feje felett elment a labda, és éppen elé került, ám a kilencven százalékban üresen álló kapu helyett a túlsó kapufánál térdeplő kapus ölébe fejelte a labdát.

Ugrai Roland (5)     
Meglepetésre került a kezdőcsapatba, alapvetően még jól is mozgott, voltak bíztató megmozdulásai, de egyelőre nem derült ki, hogy valóban megüti-e a nemzetközi szintet. Kezdésnek mindenesetre nem rossz, hogy góllal debütált a válogatottban.

Kövess minket Twitteren
Csatlakozz hozzánk Facebookon


Főoldal
NB 1 foci eredmények
Premier League foci eredmények
UEFA Bajnokok Ligája foci eredmények

 


Jelentkezz be, vagy regisztrálj, hogy hozzászólhass a cikkhez!

HOZZÁSZÓLÁSOK

LEGFRISSEBB FOCI HÍREK


További foci híreink »Bookmark and Share