Hol vagyok?       Hírek   >>  
twitter    facebook   
Regisztráció
Hírlevél
Napi ajánló:

Hálás mentorának az „új Mourinho”

2011-03-01 23:20:26

Az FC Porto fiatal vezetőedzője, André Villas-Boas még mindig nem felejtette el a José Mourinho mellett eltöltött éveket, és egy ifjúsági torna megnyitóján kijelentette: sokat köszönhet a „Special One-nak”, aki alapvetően határozta meg karrierjét.
„Nem kérdés, hogy profi pályafutásom egyik legmeghatározóbb személyisége volt, aki nagyon sokat segített a fejlődésemben” – fogalmazott Villas-Boas, aki annak idején öt éven át volt José Mourinho segítője.


A 33 esztendős szakember idén kezdte első szezonját a Porto kispadján (azt követően, hogy már húszas évei elején a Brit Virgin-szigeteken edzősködött, majd 2009-ben az Académica edzőjeként debütált Portugáliában), és rögtön figyelemre méltó eredményeket tud felmutatni. Villas-Boas csapata jelenleg nyolcpontos előnnyel vezeti a portugál bajnokságot a Benfica előtt, a gyűjtött pontszámokat tekintve már most számos rekordot megdöntött, valamint még az Európa-ligában is talpon van csapatával.


Elért eredményei miatt Villas-Boast sokan az „új Mourinhóként” emlegetik, bár sokan mondják azt is, hogy a két edző játékról vallott filozófiája eltérő. Folyamatos nyomásgyakorlás, szilárd védekezés és a széljátékon alapuló támadójáték – a felsoroltak mindegyike jellemző Villas-Boas csapatára.


„Szeretném azt hinni, hogy amit teszek, az rendben van, és egy nap majd jönni fognak a sikerek” – egészítette ki véleményét a Porto edzője.

 

Tóthpál Zoltán

(AS)

Kövess minket Twitteren
Csatlakozz hozzánk Facebookon


Főoldal
Labdarúgás hírek
Premier League foci eredmények
UEFA Bajnokok Ligája foci eredmények

 


Jelentkezz be, vagy regisztrálj, hogy hozzászólhass a cikkhez!

HOZZÁSZÓLÁSOK
2011-03-02 16:30:28

AupaAthletic hozzászólása:

A jövendőbeli Special Two? :D

LEGFRISSEBB FOCI HÍREK


További foci híreink »Bookmark and Share