Hol vagyok?       Hírek   >>  
twitter    facebook   
Regisztráció
Hírlevél
Napi ajánló:

Magyar színek a futball madridi templomában + Fotó

2012-08-06 19:46:38

Bejegyzett magyar szurkolói klubja már van a Real Madridnak, zászló azonban eddig nem volt – legalábbis olyan, ami a Bernabéu-stadionban lett volna kifeszítve. Na, most már ez is múlt idő!
A Dévai Márk Sebastian vezette szurkolói klub 2009-ben alakult meg, és ezzel az első olyan hazai egyesület lett, amelyet hivatalosan is elismertek a Real Madridnál. Ez nagy szó volt akkor, mert ezt megelőzően erre csak kísérletek voltak, noha Puskás Ferenc neve nem csak Magyarországgal, de a Real Madriddal is egybeforrott.Így hát, ha Egyenlítői-Guinea, Kína vagy Irán tudott indítani egy hasonló klubot, nekünk magyaroknak pláne kötelességünk volt ezt megtenni. Hiába, Puskás neve kötelez.Jelenleg a tagok száma bőven meghaladja a százat, a legaktívabbak folyamatosan, lelkesen szervezik az összejöveteleket és a taggyűléseket – minden jegyezve van, tényleg ügyes a szervezés.

 

Íme, a magyarok zászlaja

 


Az egyesület logójára a szigorú jogi megkötések miatt nem kerülhetett a Real Madrid címere, és Puskás Ferenc nevének felvételét sem engedélyezték a spanyol illetékesek. Gondolkodniuk kellett, míg megszületett az aktuális verzió: az egyesület címerét piros-fehér-zöld színű koszorú fogja közre, a középpontban a szurkolói klub spanyol megfelelőjének három kezdőbetűje olvasható: P, M, H – azaz Pena Madridista Húngara.Mostantól zászló is lesz, ez volt a klubtagok következő ötlete: a Bernabéu-stadionban fogják kifeszíteni a Real Madrid hazai meccsein, fehér alapon, a koszorúba öltöztetett trikolór jól látható lesz a szurkolói klub logója körül.A drapéria a Real Madrid első hazai bajnokiján, a Valencia elleni meccsen debütál és a déli szögletzászló felé kell majd keresni, ott lesz a helye kezdetben.

 

TZ

Kövess minket Twitteren
Csatlakozz hozzánk Facebookon


Főoldal
Foci eredmények
Foci hírek
Premier League foci eredmények

 


Jelentkezz be, vagy regisztrálj, hogy hozzászólhass a cikkhez!

HOZZÁSZÓLÁSOK

LEGFRISSEBB FOCI HÍREK


További foci híreink »Bookmark and Share