Hol vagyok?       Hírek   >>  
twitter    facebook   
Regisztráció
Hírlevél
Napi ajánló:

Kétségbe vonják Messi gólrekordját

2012-12-13 07:29:49

Lionel Messi naptári évben lőtt immár nyolcvannyolc gólos rekordját nem mindenhol fogadják kitörő örömmel a futballvilágban.
A brazil Flamengónál úgy gondolják mindig is Zico tartotta a rekordot, a Zambiai Labdarúgó-szövetség pedig csatárlegendája, Godfrey Chitalu mellett kampányol. Érveik szerint mindkét labdarúgó többször talált be egy év alatt, mint a Barcelona sztárja eddig.

„Messi kizárt, hogy megdöntötte volna a rekordot” – mondta Bruno Lucena, a Flamengo történésze.

A brazil klub adatai szerint Zico 1979-ben összesen 89-szer talált be, ebből 81-szer a Flamengo színeiben, 7-szer pedig a brazil válogatottban, sőt, három hónapon keresztül sérült is volt. „Különben nincs kétségem afelől, hogy száz gólnál is többet rúgott volna” – tette hozzá a szakember.

A zambiai Chitalu, akárcsak Gerd Müller, 1972-ben érte el 107 gólos rekordját. A szövetség ezt egy fotóval bizonyítja abból az évből, melyen a csatár egy labdával pózol, amelyen neve és az elért gólok száma látható. „A rekord hozzánk tartozik, Zambiában dokumentálták” – mondta a szövetség egyik szóvivője.

 

Az ominózus kép Chitaluról


Az afrikai ország szövetsége annyira elszánt, hogy egy szakértői csoportot is felfogadott, hogy írják össze a legendás támadó góljait. Sajnos Chitalu már nem tud emlékeivel segíteni, mivel 1993-ban elhunyt.

 

(sport1.de)

Kövess minket Twitteren
Csatlakozz hozzánk Facebookon


Főoldal
Foci eredmények
Foci hírek
UEFA Bajnokok Ligája foci eredmények

 


Jelentkezz be, vagy regisztrálj, hogy hozzászólhass a cikkhez!

HOZZÁSZÓLÁSOK

LEGFRISSEBB FOCI HÍREK


További foci híreink »Bookmark and Share