Hol vagyok?       Hírek   >>  
twitter    facebook   
Regisztráció
Hírlevél
Napi ajánló:

Coutinho portugál lesz

2018-02-13 12:27:38

Spanyol sajtóértesülések szerint Philippe Coutinho, a Barcelona brazil középpályása kedden beadta a kérelmét a portugál állampolgárságért is, így hamarosan kettős állampolgár lehet belőle.
Philippe Coutinho


Philippe Coutinho nevéhez fűződik a legnagyobb januári átigazolás, a brazil támadó középpályás 142 millió fontért hagyta el Liverpoolt, és költözött Barcelonába, ahol a jelek szerint gyorsan meg is találták a helyét a csapatban.

 

A 25 éves játékos minden valószínűség szerint kezdő lesz hazája válogatottjában a nyári, oroszországi világbajnokságon is, ahol a fiatal of Neymarral, Gabriel Jesússzal és Roberto Firminóval együtt a torna egyik esélyesének számítanak. 

 

Ugyanakkor a hírek szerint Coutinho már nem sokáig lesz "csak" brazil. A Mundo Deportivo értesülési szerint ugyanis a játékos a napokban beadta a kérelmét a portugál állampolgárságra is, amire felesége, Aine révén jogosult.

 

Persze rögtön felmerül a kérdés, Coutinho miért nem igényelte ezt már liverpooli évei alatt, ennek azonban egyrészt időbeli korlátai is voltak, ugyanis 2012 decemberében házasodtak össze a feleségével, és a portugál törvények szerint három évnek el kell telnie, a pár pedig várni akart addig, míg a játékos elköltözik Angliából.

 

A Barcelonára is hatással lesz, ha Coutinho megkapja a portugál útlevelet, a katalán csapatnak ugyanis jelenleg három Európán kívüli, és nem kettős állampolgársággal rendelkező játékosa van, Coutinhón kívül a brazil Paulinho és a kolumbiai Yerri Mina (Lius Suáreznek olasz állampolgársága is van, Lionel Messi pedig Lionel Messi).

 

Így viszont Coutinho lekerülhetne erről a listáról, ami a csapatot jól ismerők szemében azt jelenti, hogy máris megnyílna az út egy új tengerentúli játékos előtt, aki a pletykák szerint a Gremióban játszó, 21 éves brazil Arthur lenne.

Kövess minket Twitteren
Csatlakozz hozzánk Facebookon


Főoldal
UEFA Bajnokok Ligája foci eredmények
Labdarúgás hírek
NB 1 foci eredmények

 


Jelentkezz be, vagy regisztrálj, hogy hozzászólhass a cikkhez!

HOZZÁSZÓLÁSOK

LEGFRISSEBB FOCI HÍREK


További foci híreink »Bookmark and Share