Hol vagyok?       Hírek   >>  
twitter    facebook   
Regisztráció
Hírlevél
Napi ajánló:

Ezüsthaj, aki sokkolta a világot

2018-02-09 13:13:58

Egy ikon a '90-es évekből: Fabrizio Ravanelli.
 


 

 

A FourFourTwo magazin legfrissebb lapszáma a '90-es évek futballjának bűvöletében készült.

 

Egyebek mellett angol kollégáink egy-egy oldalpáron bemutatják az emlékezetes évtized ikonikus labdarúgói közül Philippe Albertet, Jorge Campost, Andrej Kancselszkiszt, Brian Laudrupot, Edmundót, Matt Le Tissiert, Gheorghe Hagit - és Fabrizio Ravanellit.

 

"Hihetetlen, hogy a Juventusba igazolhattam 1992-ben, bár pontosan tudtam, hol a helyem - mondja a cikkben az olasz csatár, aki a Juventusszal 1996-ban BL-t nyert. – Amikor megérkeztem, Roberto Baggio, Paolo Di Canio, Gianluca, Vialli és Pierluigi Casiraghi alkotta a csatársort. Egyszer négy nullára vezettünk egy kupameccsen, és jeleztem Baggiónak, hogy szívesen lőném az egyik szabadrúgást, mire azt felelte, hogy a Juventusban egyvalaki lőhet szabadot, és az ő. „Rendben, semmi gond” – mondtam neki. Legközelebb egy év múlva kérdeztem meg újra. A mindenkori legjobb Juventusban játszhattam. Arról a csapatról van szó, amelyik megnyerte a Bajnokok Ligáját az Ajax ellen 1996-ban, mivel Marcello Lippi mindent megváltoztatott: a hozzáállást, a mentalitást, az edzésmódszereket. Előtte a labdával gyakoroltunk sokat, de Lippi beterelt bennünket az edzőterembe. Olyan csapatot rakott össze, amely a mai Barcelonának vagy Real Madridnak felel meg. Nem féltünk senkitől. Elsőként a családom jutott eszembe, amikor betaláltam az 1996-os Bajnokok Ligája-döntőben Rómában.nTudtam, hogy apám a lelátóról néz, és együtt ünnepelna többi szurkolóval. A meccs után olyan volt, mintha én lennék a világ ura. Amikor visszatértünk Torinóba, hatalmas buli várt zenével, pezsgővel, tánccal."

 

A cikk további része elolvasható a FourFourTwo magazin februári számában, amely 106 oldalon várja a futballrajongókat. Kapható az újságárusoknál!

Kövess minket Twitteren
Csatlakozz hozzánk Facebookon


Főoldal
Foci hírek
Foci eredmények
NB 1 foci eredmények

 


Jelentkezz be, vagy regisztrálj, hogy hozzászólhass a cikkhez!

HOZZÁSZÓLÁSOK

LEGFRISSEBB FOCI HÍREK


További foci híreink »Bookmark and Share