Hol vagyok?       Hírek   >>  
twitter    facebook   
Regisztráció
Hírlevél
Napi ajánló:

Buffon visszavonult, Chiellini, Barzagli és De Rossi is követheti

2017-11-14 10:16:17

A történelmi kudarc után távoznak a nagy generáció utolsó képviselő is. 
Buffon (jobbra) bitosan megy, Chiellini talán (fotó: AFP)


 

A Svédországtól elszenvedett vb-pótselejtezős kudarc után sírva jelentette be viszavonulását a válogatottól Gianluigi Buffon, az olaszok 175-szörös válogatott, világbajnok kapusa.

 

„Nem magamat sajnálom, hanem az olasz futballt. Elbuktunk valamit, ami az olasz társadalomnak is jelent valamit. Sajnálom, hogy így fejeztük be, és nem azt, hogy múlik az idő. Büszkék vagyunk, erősek és makacsok. Tudjuk, hogy kell felállni, ahogy mindig is tettük. Egy olyan olasz válogatottat hagyok el, amely tudja, hogyan álljon ki magáért. Mindenki ölelek, különösen azokat, akik velem együtt részesei voltak ennek a csodálatos utazásnak.”

 

Szavai azt sejtetik, hogy mások is követhetik őt a cspatnál a rutinosabb játékosok közül. Giorgio Chilleni is talányosan fogalmazott:

 

„Összességében megérdemelten estünk ki. Nem szokásom a szerencsével, balszerencsével és a játékvezetővel foglalkozni. Meg kell emelnünk kalapunkat a svédek előtt, megérdemelten utaznak Oroszországba. Büszkék voltunk, milyen nagyszerű fogadtatásban részesítettek minket a szurkolóink, éppen ezért vagyunk csalódottak, hogy nem tudtuk meghálálni az ország támogatását. Tele vagyunk ígéretes játékosokkal, akiknek a közeljövőben szükségük lesz ugyanerre a buzdításra. Remélem, ez a szeretet sohasem múlik el. Mostantól Verrattira és a többi fiatalra építünk, akik a következő Eb-re érettebbek lesznek. Nem tudom, a válogatott Chiellinivel folytatja-e. Hatvan év után ismét lemaradtunk a vébéről, sok mindent át kell gondolnunk. A nulladik órában vagyunk, legyen ez egy új korszak kezdete!”

 

A Buffonhoz hasonlóan 2006-os világbajnok Daniele De Rossi távozása sem volna meglepő.

 

„Sötét pillanat ez az olasz futball számára. Mindent meg kell vizsgálni, a szövetségre roppant fontos feladat vár. Arra a küzdőszellemre kell építenünk, amit társaim a pályán mutattak. Minden hibánk ellenére nem érdemeltünk vereséget, de gratulálni kell az ellenfélnek. Több mint tíz éve viselem büszkén a válogatott mezét idehaza és szerte a világban, különös érzés utoljára felvenni… A meccs után az öltözőben olyan hangulat volt, mintha temetésen lettünk volna. Az alapanyag adva van, az új generáció készen áll a kihívásokra" - fogalmazott a Roma középpályása.

 

Kövess minket Twitteren
Csatlakozz hozzánk Facebookon


Főoldal
Labdarúgás hírek
NB 1 foci eredmények
Foci eredmények

 


Jelentkezz be, vagy regisztrálj, hogy hozzászólhass a cikkhez!

HOZZÁSZÓLÁSOK

LEGFRISSEBB FOCI HÍREK


További foci híreink »Bookmark and Share