Hol vagyok?       Hírek   >>  
twitter    facebook   
Regisztráció
Hírlevél
Napi ajánló:

U17: Győzelem Wales ellen az Eb-selejtezős nyitányon

2017-10-10 16:24:18

A magyar U17-es válogatott első Eb-selejtező mérkőzésén hazai pályán jó játékot bemutatva 2–1-re legyőzte Wales korosztályos csapatát.
A Wales ellen győztes magyar U17-es csapat (fotó: mlsz.hu)

 

 

U17-es válogatottunk augusztus elején veretlenül végzett a második helyen a Telki Kupán, majd a lengyelországi Syrenka Kupán folytatta felkészülését, ahol végül a negyedik helyen végzett.A felkészülés a hazai rendezésű Eb-selejtezőkön való sikeres szereplést célozta, melyen válogatottunk sorrendben Wales, Hollandia és Koszovó ellen lép majd pályára.Az UEFA versenykiírása szerint a selejtezőkörben 13 csoportban csap össze 52 nemzet válogatottja 2017 őszén. A négyfős csoportok első két helyezettje, és a négy legjobb csoportharmadik kvalifikálja magát a 2018 tavaszán megrendezésre kerülő elitkörbe.A hazai rendezésű selejtezőkör első mérkőzésén Telkiben fogadta Wales korosztályos csapatát a magyar válogatott. A mérkőzés képe már az első másodpercekben kirajzolódott: a walesi csapat a középkezdést követően azonnal előre vágta a labdát, párharcra kényszerítve a magyar védelmet, a megszerzett labdával viszont Szélesi Zoltán csapata kezdett lapos passzos építkezésbe.Válogatottunk egyértelműen magához ragadta a kezdeményezést, sokkal többet birtokolta a labdát, mint ellenfele, és igyekezett kihasználni technikai fölényét. Elsősorban a széleken vezetett mögékerülésekkel igyekeztünk zavarni hozni ellenfelünket, de a félidő feléig átütő lehetőséget nem sikerült kialakítani. Ekkor Bukta ment el a bal oldalon, de mielőtt igazán nagy helyzetbe került volna, szögletre szerelték a védők. Nem sokkal később egy magyar bedobást követően nem tudtak felszabadítani a walesiek, Kocsis kapott jó labdát a tizenhatoson belül, ahol Evans buktatta. A megítélt tizenegyest Cipf higgadtan lőtte a bal alsó sarokba (1–0). 

 

A gól után is támadásban maradt a magyar együttes. A következő lehetőség Burai előtt adódott, de 20 méterről, középről leadott lövését védte a walesi kapus. Nem sokkal később Tóth-Gábor ment el a bal oldalon egy kiugratással, de a kapujából messze kifutó Burton tisztázni tudott.Az első walesi lehetőségre a 29. percig kellett várni, ekkor egy bal oldali szabadrúgás veszélyesen kanyarodott középre, mindenki feje felett elszállt, és végül a hosszú oldalon érkező Collins is lemaradt róla. A túloldalon Burai növelhette volna az előnyt Irimiás labdája után, de fejesét a kapus bravúrral kitolta. A 36. percben aztán jött a hideg zuhany: Wales egyenlített a semmiből. A labdakihozatalhoz felállt magyar védelem egymás után két rossz passzt is váltott, a berobbanó Hosie megszerezte a labdát, és 18 méterről a gyakorlatilag üres kapuba lőtt, Ásványi hiába próbált meg mindent a hárításért (1–1).A fordulást követően szinte azonnal javítani tudott a csapat. Ismét Bukta ment el a bal oldalon, de sikerült a védőknek szögletre mentenie, a beívelésnél azonban már tehetetlenek voltak: Varju emelkedett a legjobb ütemben, és a hosszú saroknál a kapuba bólintott (2–1).

 

Ezt követően sem változott a játék képe, Wales nem tudott újítani a magyar válogatott ellen, amely okos labdatartással kontrollálta a meccset. A 73. percben eldőlhetett volna a mérkőzés, de egy remek magyar kontra végén Beke a bal sarok mellé csúsztatott. Az összecsapás utolsó perceiben Wales elsősorban hosszú indítások és beadások után próbált egyenlíteni, de a magyar kontrákban sokkal több volt a gólveszély, azonban az eredmény már nem változott.– Nagyon kemény, harcos, fizikailag jól felkészített ellenfelet sikerült legyőzni, elsősorban annak köszönhetően, hogy egységes csapatjátékot tudtunk bemutatni. A játékban visszaköszöntek azok az elemek, amelyeket a felkészülés során gyakoroltunk. Nagyon fontos volt a jó kezdés, ezt átérezte a csapat, de már most az előttünk álló feladatokra kell koncentrálnunk, mert nehéz feladatok várnak ránk – értékelte az összecsapást Szélesi Zoltán.Magyarország–Wales 2–1 (1–1)
Gól: Cipf (21, tizenegyesből), Varju (44.), illetve Hosie (36.)

Magyarország: Ásványi Balázs – Posztobányi Patrik, Varju Benedek, Nyári Patrik, Papp László – Irimiás Gergő, Kocsis Bence Máté – Cipf Dominik, Burai Erik (Márton Adrián 62.), Bukta Csaba (Papp Marcell 79.) – Tóth-Gábor Kristóf (Beke Péter)


A csoport másik mérkőzésén Hollandia 3–1-re legyőzte Koszovót.


A magyar válogatott további mérkőzései:

2017. október 13., 14 óra, III. kerületi TVE Sporttelep
Magyarország–Hollandia

2017. október 16. 16 óra, Szusza Ferenc Stadion
Magyarország–Koszovó (M4 Sport)

 

(mlsz.hu)

Kövess minket Twitteren
Csatlakozz hozzánk Facebookon


Főoldal
Premier League foci eredmények
Foci eredmények
Foci hírek

 


Jelentkezz be, vagy regisztrálj, hogy hozzászólhass a cikkhez!

HOZZÁSZÓLÁSOK

LEGFRISSEBB FOCI HÍREK


További foci híreink »Bookmark and Share