Hol vagyok?       Hírek   >>  
twitter    facebook   
Regisztráció
Hírlevél
Napi ajánló:

Tornyi szerint Storck megalázta a magyar edzői szakmát

2017-03-20 22:39:09

A német senkit nem hallgat meg, és mindent, mindenkinél jobban tud – legalábbis Tornyi szerint. 
Tornyi Barnabás Kakával is megismerkedett Amerikában (Fotó: Lokál)

 Katarban és az Egyesült Államokban valósította meg álmait Tornyi Barnabás, aki tíz éve dolgozik külföldön. Tornyi jelenleg Orlandóban tevékenykedik saját futballakadémiáján, mellette a floridai válogatott edzője, és az állami edzőképzés instruktora is.

A magyar szakember, aki itthon egy halom másik csapat mellett többek között a Győrt, a Diósgyőrt, a Zalaegerszeget és a Kispest Honvédot irányította kisebb-nagyobb sikerrel a Lokálnak adott exkluzív interjút, amelyből most kiragadunk néhány részletet.

Mindjárt itt van az első, ahol Tornyi a magyar csapat Eb-szereplésére reflektálva a szövetségi kapitány, Bernd Storck szerepét vonja kérdőre:

„Könnyfakasztó élmény volt! Tanítványaimnak kötelező volt nézni a magyarok meccseit. Csak azt nem értem, hogy Csányi Sándor hogyan adhatott teljhatalmat Bernd Storcknak, aki szinte megalázta az egész magyar szakmát, pedig az alapokat még Dárdai Pali rakta le, de ő aratta le a gyümölcsöket. A kapitányból hiányzik a kollegialitás. Senkit sem hallgat meg, mindent mindenkinél jobban tud…”

Arról, hogy esetlegesen újra Magyarországon dolgozzon, Tornyi az „álom kategóriában” beszélt, és persze nagy büszkén gyorsan hozzátette, hogy az elmúlt években két igazi világsztárral, Raúllal és Kakával is személyes kapcsolatba került külföldön:

„Ez az álom kategóriába tartozik, sajnos a mi időnk lejárt, és németül sem beszélek, ami most otthon kell. Engem odahaza totálisan leírtak. Amikor 2010-ben hazamentem a Diósgyőrhöz „bábunak” az azóta lebukott bundázókhoz, a törtető, pozícióra vágyó „kollégához” és a saját zsebre dolgozó vezetőhöz, azt sugallták, hogy úgyis kitelt az ideje Katarban, ezért kullogott haza. Ehhez képest diósgyőri menesztésem után azonnal visszahívtak az ország „Fradijához”, az Al Saddhoz, melynek soha nem volt európai szakmai igazgatója és nem muszlim vezetője. Öt év után újra bajnokságot nyert a gárda és első arab csapatként győztünk az ázsiai Bajnokok Ligájában, továbbá bronzérmet szereztünk a klub-vb-n 2011-ben. Katarban baráti viszonyba kerülhettem a legendás Raúl Gonzalezzel is, Amerikában pedig Kakával ismerkedtem meg.”

A Tornyival készült Lokál-interjút teljes terjedelmében IDE KATTINTVA tudod elolvasni! 

Kövess minket Twitteren
Csatlakozz hozzánk Facebookon


Főoldal
UEFA Bajnokok Ligája foci eredmények
Premier League foci eredmények
NB 1 foci eredmények

 


Jelentkezz be, vagy regisztrálj, hogy hozzászólhass a cikkhez!

HOZZÁSZÓLÁSOK

LEGFRISSEBB FOCI HÍREK


További foci híreink »Bookmark and Share