Hol vagyok?       Hírek   >>  
twitter    facebook   
Regisztráció
Hírlevél
Napi ajánló:

Örömfocival emlékeztek

2017-02-12 13:49:19

A Fradi öregfiúk csapata nyerte meg azt a tornát, amit az olaszországi buszbaleset áldozataiért szerveztek meg.
Fotó: fradi.hu

 Jótékonysági teremtornát rendeztek vasárnap délelőtti kezdéssel az FTC Sportközpontjában, az Elek Gyula Arénában. Az esemény ötletgazdája Szokolai László, a Ferencváros korábbi remek támadója volt, a Honvéd, az MTK, valamint az Újpest öregfiúk csapata első szóra csatlakozott a kezdeményezéshez – a házigazda a Ferencváros volt. A torna jótékony célt szolgált, a résztvevők a teljes, mind a 451 eladott jegy utáni bevételt az olaszországi buszbaleset áldozatai számára ajánlották fel – mindezt az Újpest öregfiúk-csapata további 100 ezer forinttal toldotta meg.

 

A szomorú apropó miatt a tornán mindvégig kettős hangulat uralkodott: a régi nagyok, Dajka, Esterházy, Zámbó, Szokolai, a holnap 70 esztendős Szőke István megmutatták, hogy a labda még mindig jó helyen van náluk, elvarázsolták a közönséget, ugyanakkor mindenkinek sajgott a szíve az esemény oka, az olaszországi buszbaleset miatt…

Amikor azonban a labda előkerült, a ráncok kisimultak, a sokszor gondterhelt arcok vidámmá változtak, a régi klasszisok, igazi karakteres futballegyéniségek pedig a parkett felé irányították a figyelmet. Hol egy bokapasszal, hol egy ki tudja melyik pesti grundon berögzült testcsellel, hol egy életerős átlövéssel vívták ki maguknak a közönség tapsát, elismerését.

Az első mérkőzésen a Honvéd 4-0-ra megverte az Újpestet, míg a Ferencváros 2-0-ról felállva 3-2-re megnyerte az MTK elleni Örökrangadót. Így a döntőben Honvéd-Fradi következhetett!

A kispestiek többek között Sallaival, Garabával, Dajkával álltak fel, de a fradisták sem panaszkodhattak, hiszen Ifj. Albert, vagy éppen az örökifjú Keller József is remekül mozgott. Igaz volt ez az egész csapatra még akkor is, ha az első félidőben 1-0-s előnyre tett szert a kispesti csapat.

A folytatásban aztán ismét megdobbant a Fradi Szív. Egyenlítettek a zöld-fehérek – Balogh „Torony” Gábor a helyén volt -, majd a holnap a 70. születésnapját ünneplő Szőke István a vezetést is megszerezte! Szőke játéka, a látvány, ahogy egy ferencvárosi 10-es mezben ütközik, forgatja a játékot, a nap egyik legnagyobb ajándéka volt. Az ősz hajú zseni alázatával egy könyvet lehetne megtölteni, azok a szerencsések, akik ma kilátogattak az Elek Gyula Arénába, minderről a saját szemükkel bizonyosodhattak meg. Alighanem sokan megőrzik majd emlékükben ezt a különleges pillanatot: hátul Rab és Martos védekezik, középen Ifj. Albert, előtte helyenként Bánki Dodó, helyenként Ebedli, elől pedig a holnap 70 éves Szőke István.

A végén még egy gól született, így a Ferencváros 3-1-re győzött, amivel a jótékonysági tornát is megnyerte! A fantasztikus eseményt, ahogy egy perces gyászszünet nyitotta, úgy az is zárta. Pontosabban, vastaps…

A csendet betöltötte az Elek Gyula Aréna tapsa, a csapatok az áldozatok hozzátartozói elé vonultak, összeölelkeztek, megköszönték, hogy itt lehettek, futballozhattak értük. Jó érzés volt mindezt a helyszínen megélni, látni, az összetartást, amikor a magyar a magyarért tesz, önzetlenül, segítő szándékkal.

Az egyik elhunyt kisfiú édesapja a torna végén könnyes szemmel azt mondta, könnyebb szívvel megy haza... Ha ennyit adott ez a délelőtt, már megérte... De valami többről volt itt ma szó, amit nehéz szavakba önteni, ott volt a gólörömökben, a kézfogásokban, magában a futballban, ahogy ezek a klasszisok ma játszottak: tapintatosan, együttérzően, egy céllal, hogy a sebek gyógyuljanak

 

(fradi.hu)

Kövess minket Twitteren
Csatlakozz hozzánk Facebookon


Főoldal
NB 1 foci eredmények
Foci eredmények
Labdarúgás hírek

 


Jelentkezz be, vagy regisztrálj, hogy hozzászólhass a cikkhez!

HOZZÁSZÓLÁSOK

LEGFRISSEBB FOCI HÍREK


További foci híreink »Bookmark and Share