Hol vagyok?       Hírek   >>  
twitter    facebook   
Regisztráció
Hírlevél
Napi ajánló:

Nikolics a Puskás Akadémián mesélt a gyerekeknek (videó)

2017-11-30 11:27:42

"Amikor megy a szekér, nyugodtnak kell maradni. Amikor nem megy, még jobban kell dolgozni"- így fogalmazta meg filozófiáját Nikolics Nemanja, aki a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia Kollégiumi Esték című sorozatának vendége volt.
Fotó: pfla.hu


 

A magyar válogatott csatára mesélt hazai és külföldi élményeiről egyaránt. Felidézte felnőtt pályafutása kezdetét, amikor 18 éves fiatalként először játszhatott az akkor másodosztályú Barcs együttesében. Innen Kaposvölgyére került, ahonnan már csak egy ugrás volt Kaposvár és az élvonal. Mint mondta: azóta is minden meccsen igyekszik meghálálni a felé táplált bizalmat.


"Ha az edzőm és a csapattársaim nem bíznak bennem, akkor nem lehetek sikeres én sem" - fogalmazott a támadó, aki hazánk és Lengyelország után idén 24 találattal az Egyesült Államokban is gólkirályi címet nyert. Nikolics Nemanja négy év alatt négy gólkirályi címet szerzett, összesen három országban – mondhatjuk, igen magasra került a léc a játékosnál az elmúlt időszakban.

 

Fotó: Facebook - Nikolics Nemanja Official

 


"Egyre növekedtek az elvárások velem szemben, de engem ez mindig csak motivált" - hangsúlyozta a 25-szörös válogatott csatár. "Amikor anno a Videotonhoz kerültem, nagyjából a hetedik számú csatár voltam a keretben, de már az első szezon végén gólkirály lettem. Amikor később nem ment ennyire jól a játék, akkor is hittem magamban és a munkában, amit elvégzek az edzéseken."


Az élménybeszámolók közül természetesen nem hiányozhattak a lengyelországi tapasztalatok sem. A játékos elmondta: azért, hogy a Legiával a Bajnokok Ligájában szerepelhessen, még egy angol élvonalbeli klubot is elutasított. Nikolics Nemanja mesélt arról is, hogyan élte meg az Európa-bajnokságot a válogatottal.

 

Autogramokat is osztogatott a fiúknak a gólkirály (fotó: Facebook - Nikolics Nemanja Official)

 

 


"Fantasztikus hangulat volt minden meccsen, hihetetlen volt megtapasztalni a magyar drukkerek szurkolását" - mondta el Niko. "Ez hozta ki belőlünk azt a teljesítményt, amit azóta sajnos nem tudtunk megismételni. Úgy érzem, kissé megállt a csapat fejlődése, de remélem, az új kapitány megtalálja a számunkra szükséges pluszt."


Válogatott csatárunk egyfajta üzenetet is megfogalmazott a fiatal akadémisták számára, akiknek a pozitív gondolkodást emelte ki, és azt, hogy egy futballistának mindig hinnie kell önmagában és az álmaiban. 

 

 

 

(pfla.hu)

Kövess minket Twitteren
Csatlakozz hozzánk Facebookon


Főoldal
Foci hírek
Premier League foci eredmények
UEFA Bajnokok Ligája foci eredmények

 


Jelentkezz be, vagy regisztrálj, hogy hozzászólhass a cikkhez!

HOZZÁSZÓLÁSOK

LEGFRISSEBB FOCI HÍREK


További foci híreink »Bookmark and Share