Hol vagyok?       Hírek   >>  
twitter    facebook   
Regisztráció
Hírlevél
Napi ajánló:

NB I: Debrecen - Ferencváros rangadóval zárul a 11. forduló

2010-10-23 23:15:34

Nagy várakozások előzik meg a Ferencváros 37. debreceni vendégjátékát. Minden bizonnyal újra megtelik az Oláh Gábor utcai stadion, ahol a debreceniek drákói szigorításokat vezettek be a pirotechnikai eszközök kiszűrésére. A ferencvárosi szurkolók csak Budapesten válthatták meg a jegyeiket a rangadóra, így a vidéki Fradi-szimpatizánsok közül többen a hazai szektorokból szeretnék megtekinteni a mérkőzést. A beléptetés során két alkalommal vizsgálják át a vendégek ruházatát, a hazai szektorokba pedig lakcímkártya felmutatásával lehet majd bejutni.
- Tudomásunkra jutott, a Ferencváros szurkolói azzal a céllal vettek más szektorokba jegyeket, hogy majd úgyis beengedjük őket – tájékoztatta a DVSC honlapját Képíró János biztonsági igazgató. – A vendégszektor befogadóképessége azonban maximum nyolcszáz fő, vagyis fizikai képtelenség oda beengedni több drukkert. A más szektorokba vásárolt jegyekkel a Ferencváros szurkolóit nem engedjük be! Nem érdemes tehát ezt a megoldást választaniuk, ugyanis ebben az esetben kint maradnak. (Ránézésre, mez nélküli szurkolókról igen csak nehéz lesz eldönteni, hogy kinek szorít – a szerk.)

 

Nemcsak a stadionban, azon kívül is lesznek biztonsági intézkedések. Egy kordonrendszer kiépítésével úgynevezett kettős beléptető rendszert alakítanak ki. A Nagyerdei körút stadion melletti szakaszának mindkét végén lezárják. A rendőrök és a biztonsági őrök már kívül is ellenőrzik a szurkolókat, vagyis csak az mehet tovább, akinek jegye van a mérkőzésre.


A közelmúlt legeredményesebb csapata, a bajnok Debrecen háza táján győzelemre készülnek a Prukner Lászlóval megújult, dobogós helyekért küzdő Ferencváros ellen. A Loki idén korán búcsúzott a Bajnokok Ligájából, de az Európa Liga csoportkörében még talpon van a nemzetközi porondon. A kupamérkőzések sokat kivettek a cívisvárosi játékosokból, hiszen a bajnoki rajtnál alaposan beragadtak. Jelen állás szerint a Loki az alsóházban, a kilencedik helyen tanyázik 15 megszerzett ponttal. Hazai környezetben azonban még veretlenek, ami okot adhat a hazaiak reménykedésére.


A Fradi remekül, várakozáson felül kezdte a bajnokságot. A zöld-fehérek jelenleg negyedikek 19 ponttal, és egy esetleges győzelemmel előreléphetnek a dobogó második fokára. A Fradi idegenben csak egy alkalommal veszített, az Újpest elleni rangadón 6-0-ra. Abból a mérkőzésből viszont nem lehet messze menő következtetéseket levonni, hiszen Prukner Lászlóval mérkőzésről-mérkőzésre jobban játszik a fővárosi alakulat, és képes megnehezíteni bármelyik riválisának az életét. Székesfehérváron emberhátrányban sikerült 1-1-es döntetlent játszania a Fradinak, míg Kecskeméten a hajrában harcolták ki a 2-1-es győzelmet.


A hajdúságiaknál kérdéses Laczkó Zsolt és Szakály Péter játéka, Farkas Balázs és Komlósi Ádám sérülése miatt biztosan nem lép pályára. Eltiltott nincs a hazaiaknál. Ami a Fradit illeti, Maróti először nem állhat Prukner László rendelkezésére eltiltás miatt. Dragóner és Tutorics sérülés miatt nem léphet pályára.


Debreceni VSC – Ferencvárosi TC
Oláh Gábor utcai stadion, 17:30. Tv.: Sport 2. Vezeti: Iványi Zoltán (Szpisják Zsolt, Tóth Vencel)


Várható összeállítások:


DVSC: Malinauskas - Nagy Z., Simac, Mijadinoski, Fodor - Czvitkovics, Varga J., Kiss Z., Yannick - Kabát, Coulibaly


FTC: Ranilovic – Adriano, Balog, Csizmadia, Rodenbücher – Rósa – Sztanics, Andrezinho, Józsi – Schembri, Heinz


Herczeg András (DVSC):


- A Ferencváros annyiból előnyt élvez, hogy csak a mi mérkőzésünkre készülhetett, pihentebben érkezik hozzánk. Ennek ellenére azt mondom, hogy a játékosokban biztos lesz kurázsi, nagy mérkőzésre számítok.


Rósa Dénes (FTC):


- Pici plusz számunkra, hogy a Debrecen Európa Liga meccset játszott a héten, egy pici mínusz pedig, hogy idegenben lesz a mérkőzés. Nem szabad elhinni, hogy esélyesek vagyunk, az Újpest elleni derbi előtt is mindenki arról beszélt, hogy nekünk áll a zászló, aztán tudjuk, hogy mi lett a vége. Ez egy rangadó, függetlenül attól, hogy hol áll a két csapat, éppen ezért bármi megtörténhet.


Utoljára 2003 májusában tudott pontot szerezni Debrecenben a Fradi, azóta öt alkalommal a Loki diadalmaskodott. Tavaly a DVSC nyert 2-1 a Nagyerdőben, míg az Üllői úton a Fradi 1-0-ra.


Mit vársz a mérkőzéstől?


Tolnai Balázs

Kövess minket Twitteren
Csatlakozz hozzánk Facebookon


Főoldal
Premier League foci eredmények
Labdarúgás hírek
Foci hírek

 


Jelentkezz be, vagy regisztrálj, hogy hozzászólhass a cikkhez!

HOZZÁSZÓLÁSOK

LEGFRISSEBB FOCI HÍREK


További foci híreink »Bookmark and Share