Hol vagyok?       Hírek   >>  
twitter    facebook   
Regisztráció
Hírlevél
Napi ajánló:

MLSZ: Az NB I-es és NB II-es csapatoknak kötelező lesz női csapatot indítani

2017-05-18 13:02:57

Török Gábor, az MLSZ női bizottságának elnöke szerint érdemes volt bátornak lenni a női labdarúgás reformjai kapcsán, és bár látszanak az eredmények, sok még a teendő. Ahhoz, hogy igazán sikeres legyen a szakág, a gondolkodás megváltozása, a férfi futball segítsége szükséges, és ha így lesz, tíz éven belül női Eb-t rendezhet Magyarország - írja az mlsz.hu
Az MTK friss bajnokcsapata (fotó: mlsz.hu)

 


 


 

A 2016-os bajnok Ferencváros idén is esélyeshez méltóan szerepelt az egész idény során, hiszen elhódította a Förch Magyar Kupát, helyt állt a nemzetközi porondon, és magabiztosan jutott be a Jet-Sol Liga bajnoki döntőjébe is. Ott azonban az MTK nem kis meglepetésre, két 1–0-s sikerrel felülmúlta a zöld-fehéreket, és elhódította a legnagyobb presztízsű magyar női trófeát, a 2017-es bajnoki címet.– Bár a bajnoki döntő komoly meglepetést hozott, és számomra is jelentős élményt adott, az aktuális formák elemzése helyett inkább arról beszélnék, ami a mi feladatunk volt: a körülmények, a feltételek megváltoztatása – fogalmazott Török Gábor, az MLSZ női bizottságának elnöke. 

 

Az MLSZ honlapján közölt cikkből kiderül: hamarosan az elnökség elé kerül a javaslat, amely a két utánpótlás leány csapat indítása mellett 2018-tól a férfi NB I-ben, 2019-ben pedig az NB II-ben is elvárja a női felnőtt csapat szerepeltetését.

 


 - Abban bízunk, hogy a férfi klubok előbb-utóbb maguk is belátják a reform értelmét, megismerik, megszeretik a női focit. Szerencsére vannak már nagyon jó példák – mint például a Ferencváros, az MTK, a Győri ETO, a Szombathely vagy a Diósgyőr –, ahol értékelik a szövetség törekvéseit és sokat áldoznak a női szakágra, de látnunk kell, hogy néhány helyen nyűgnek, felesleges tehernek tartják az egészet. Jó lenne, ha a felismerés szép lassan a férfi futballban az eredményeikre joggal büszke, olyan erős klubokban is megérne, mint a felnőtt női csapatát éppen megszüntetni szándékozó Budapest Honvéd, vagy a kétségtelenül tehetséges fiatalokkal egyelőre csak a női NB II-ben szereplő Videoton. Én ebben az ügyben is az idő erejében hiszek: szabályokkal ki lehet kényszeríteni a női futballal való foglalkozást, de ahhoz a gondolkozásnak kell megváltoznia, hogy a vezetők másképp kezdjenek el tekinteni erre a szakágra" - mondta Török.

 

(mlsz.hu)

Kövess minket Twitteren
Csatlakozz hozzánk Facebookon


Főoldal
Premier League foci eredmények
Labdarúgás hírek
UEFA Bajnokok Ligája foci eredmények

 


Jelentkezz be, vagy regisztrálj, hogy hozzászólhass a cikkhez!

HOZZÁSZÓLÁSOK

LEGFRISSEBB FOCI HÍREK


További foci híreink »Bookmark and Share