Hol vagyok?       Hírek   >>  
twitter    facebook   
Regisztráció
Hírlevél
Napi ajánló:

Gálameccsel avatták fel a Haladás új stadionját

2017-11-08 22:37:19

Ünnepélyes keretek között szerda este felavatták a Haladás-Swietelsky új labdarúgó-stadionját Szombathelyen a Rohonci úton. A zöld-fehérek az eszéki NK Osiek csapatát fogadták a gálamérkőzésen. A meccset amúgy, de most nem is ez a hangsúlyos, 3-1-re nyerte a Hali. 
Látványos műsorral nyílt meg a Hali új stadionja (Fotó: nso.hu)


Az avatóünnepségen Szabó Tünde az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára beszédében azt hangsúlyozta: a magyar kormány kiemelt fontosságot tulajdonít a sportinfrastruktúra-fejlesztéseknek.

"Ha azt akarjuk, hogy erős, kitartó és jó jelen nemzedéke legyen Magyarországnak, akkor fejleszteni kell a sport színtereit, hiszen a sport pozitív hatást gyakorol életünk szinte minden területére" - mondta.

Hozzátette: meg kell óvni a fiatalok egészségét, ez pedig szavai szerint kizárólag a sporton keresztül lehetséges.
"Olyan nemzet vagyunk, amely világklasszis sportolókkal büszkélkedhet, az új tehetségek megismeréséhez és kiemelkedéséhez azonban - szülessenek az ország bármely részében - esélyt és lehetőséget kell teremteni minden fiatal számára - folytatta. Mindehhez sportlétesítményekre, tanárokra, nevelőkre és edzőkre van szükség. Szombathely ezen a téren is az élen jár, éppen ezért kívánja támogatni a magyar kormány a szükséges fejlesztéseket" - fűzte hozzá.

Szabó Tünde beszédében kitért arra is, hogy a két év híján száz esztendős Haladás SE Nyugat-Dunántúl legeredményesebb sportegyesülete, amely munkájával érdemelte ki, hogy egy XXI századi színvonalat képviselő sportkomplexumban új otthona legyen.

Hende Csaba az Országgyűlés alelnöke, a város fideszes országgyűlési képviselője kijelentette: Szombathelyen a Haladás "családi ügynek" számít, szavai szerint a sport összeköti a szombathelyi embereket.

Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) Szombathely polgármestere beszédében azt idézte fel, hogy 2012 áprilisában egy ötletterv keretében mutatta be a miniszterelnöknek és Hende Csaba miniszternek az új Haladás stadion és a körötte elterülő rekreációs övezet kialakításának tervét, ma azonban már mind a kettő megvalósult.

Szavai szerint ezért köszönet jár mindazoknak, akik lehetővé tették a fejlesztést és azoknak is akik részt vettek az építésben.

A szerda esti nyitómérkőzést, amelyet a Swietelsky Haladás a horvát NK Osijek csapatával játszotta, színes show előzte meg. Este 19 óra 19 perckor a Savaria Szimfonikus Zenekar fúvósai adták meg a jelet az ünneplésre, őket követte a Savaria Legio bemutatója, az Ataru ütőegyüttes produkciója, majd a Haladás utánpótlás együtteseinek, az Illés Akadémia és a Király Sportegyesület fiataljai futottak be a gyepre és villantották meg tudásukat, végül pedig a szombathelyi Soulwave együttes alapozta a hangulatot. Az ünnepi mérkőzésen a kezdőrúgást a Szombathelyi Erdészeti Zrt. képviselője végezte el, a cég ennek fejében 500 ezer forinttal járul hozzá egy a szombathelyi kórházban fekvő gyermek gyógykezelésének költségeihez.

A Haladás Sportkomplexum több mint 15 milliárd forintos kormányzati támogatással másfél év alatt épült fel, a kivitelezést a Swietelsky - ZÁÉV konzorciuma végezte. A komplexum részét képezi egy csaknem 9 ezer fő befogadására alkalmas UEFA IV. besorolású futballpálya és egy multifunkcionális sportcsarnok, amelynek földszintjén a sakkozók, birkózók, ökölvívók kaptak helyet, de ugyanitt található egy bemelegítő folyosó és konditerem is. Az emeletet a kézilabdázók, futsallosok, röplabdázók vehetik birtokba, a nekik épített centerpálya mellett egy 500 fős lelátó is épült.

 

(MTI)
 

Kövess minket Twitteren
Csatlakozz hozzánk Facebookon


Főoldal
Premier League foci eredmények
Foci hírek
UEFA Bajnokok Ligája foci eredmények

 


Jelentkezz be, vagy regisztrálj, hogy hozzászólhass a cikkhez!

HOZZÁSZÓLÁSOK

LEGFRISSEBB FOCI HÍREK


További foci híreink »Bookmark and Share