Hol vagyok?       Hírek   >>  
twitter    facebook   
Regisztráció
Hírlevél
Napi ajánló:

Csányi Sándor: Szinte kötelező a kijutás a 2020-as Eb-re!

2017-02-14 13:18:50

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke a Nemzeti Sportnak adott terjedelmes interjút.
Csányi Sándor szerint a 2020-as Eb-n mindenképp ott kell lennie a válogatottnak (Fotó: nso.hu)

 Az interjúban Csányi Sándor élete legszebb élményei közé sorolt a válogatott győzelmeit, és elmondta, miként hozta meg a Storck-csapat sikereit befolyásoló döntéseit. Szóba kerültek továbbá Dárdai Pál és a ferencvárosi vezetők kritikus üzenetei, az edzőképzés és a fizetési sapka.

Azzal kapcsolatban, hogy a sportújságírók szavazatai alapján egymást követő második évben is a magyar válogatottat választották az Év csapatának, az MLSZ vezére azt mondta:

„Ezek a sikerek az elmúlt öt-hat év munkáját koronázták meg, hosszú folyamat volt eljutni odáig, hogy karakteres játékstílus jellemezze a válogatottat, amely jó meccseket is eredményezett, és a sikeresen megvívott Eb-selejtező után következett a pótselejtező, majd a franciaországi Európa-bajnokság emlékezetes mérkőzései. Nem állíthatjuk azonban, hogy minden világversenyre képesek leszünk kijutni, ez a nálunk sokkal jobbaknak sem sikerül mindig, de még talán ezeknél a nagy sikereknél vagy az Év csapata címnél is fontosabb, hogy közben a hátország, az utánpótlás erősödjön.”

Az interjúban Csányi Sándor kijelentette, hogy a 2020-as Európa-bajnokságra – amelyen itthon is játszana meccseket a magyar válogatott – gyakorlatilag kötelező a kijutás, nincs apelláta:

„Nos, erre az Eb-re szinte kötelező a kijutás... Sohasem rendeztünk még Európa-bajnokságot, és az után az eufória után, amely a csapat franciaországi szereplését kísérte, megérdemelné a közönség. Óriási lökést adna az egész sportágnak a sikeres hazai szerepelés, már most meg kell kezdeni beépíteni a csapatba azokat a fiatalokat, akikre kétezerhúszban számíthatunk.”

A sok pozitívum mellett továbbá az MLSZ elnöke beszélt arról is, hogy az alacsony nézőszám évek óta visszatérő probléma a magyar labdarúgásban – ezen azonban a jövőben változtatnának:

„Itt a legnagyobb a lemaradásunk a terveinkhez képest. Az okokat folyamatosan kutatjuk, és nem könnyű egyértelmű válaszokat adni. Vannak klubok, amelyek nagyszerű marketingtevékenységet végeznek, mégsem jönnek a nézők, mások nem fordítanak nagy figyelmet erre, mégis a jobbak között van náluk az átlagnézőszám. A játék minősége és a siker a legfontosabb tényező, de itt sem mindig közvetlen az összefüggés. Bízunk benne, és erre stratégiát is kidolgozunk, hogy ha elkészülnek az új stadionok, befejeződik a rekonstrukció, és hazatérhetnek a klubok meg a szurkolók a megújult, korszerű pályákra, elindulhat a nézőszám növekedése. Azért is várom ezt, mert kimondottan jó mérkőzéseket is lehet látni a magyar bajnokságban.”

A Csányi Sándorral készített kétoldalas exkluzív interjút elolvashatod a Nemzeti Sport keddi lapszámában!

Kövess minket Twitteren
Csatlakozz hozzánk Facebookon


Főoldal
Foci eredmények
UEFA Bajnokok Ligája foci eredmények
Labdarúgás hírek

 


Jelentkezz be, vagy regisztrálj, hogy hozzászólhass a cikkhez!

HOZZÁSZÓLÁSOK

LEGFRISSEBB FOCI HÍREK


További foci híreink »Bookmark and Share