Hol vagyok?       Hírek   >>  
twitter    facebook   
Regisztráció
Hírlevél
Napi ajánló:

Címvédés a Buzánszky Jenő Kupán

2013-06-21 09:34:21

A napokban rendezték a 2002-ig visszanyúló Buzánszky Jenő Kupa három divíziójának nagydöntőit Debrecenben, valamint a Kozma Mihály Futsal Cup fináléját.
Pillanatkép a kupáról.

 

Sivatagi forróság és éneklő afrikai játékosok jó hangulata várta a cívisvárosi, hivatalos nevén Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa résztvevőit. A torna fővédnöke 2002 óta az aranycsapat legendás hátvédje, a 88 esztendős Buzánszky Jenő. Buzánszky 2004 óta nem csak a torna fővédnöke, hanem névadója is. A tornáról a főszervezővel, Kulcsár Zsolttal beszélgetett a FourFourTwo.hu.


A küzdelmeket három divízióban rendezték. Az első két osztályban komoly, erősebb csapatok mérkőztek meg egymással, míg a „nagyobb tömeget megmozgató” harmadik vonalban az amatőrök küzdöttek. Az első divízióban 16, a másodikban 24 –de volt már példa a 32-es mezőnyre- csapat mérte össze tudását a tavasszal. A sorozat létszáma változó, de átlagosan száz gárda indul. A színvonalas tornát tavaszi és őszi rendszerben rendezik, hasonlóan, mint az argentin labdarúgó-bajnokságot. A helyosztók szereplőinek kiléte, azaz a divíziók legjobb négy csapatának résztvevőire a héten derült fény. A küzdelmeket rekord melegben rendezték.


Érdekesség, hogy a gyorsabb játék és a látványosabb támadások érdekében 4+1-es felállásban játszották a mérkőzéseket normál (ötös) méretű labdával.
A Buzánszky-kupa mellett megrendezték a Kozma Mihály Futsal Cup helyosztóit is. Ezt a sorozatot félévente rendezik meg és egy-két hét alatt lezajlik. Névadója a futsal válogatott egykori szövetségi kapitánya, a honi futsal első embere, Kozma Mihály.


A két sorozatot (Buzánszky-kupa divízió I. és Kozma Mihály Futsal Cup) ugyanaz a csapat, a címvédő A-Men nyerte meg, amely ezzel kivívta az indulási jogot a székelyudvarhelyi Egyetemi Diákkupán.


„A tripla-duplát céloztuk meg idén, és így is lett, hiszen sorozatban harmadjára megnyertük a Buzánszkyt, és megvédtük a címünket a Futsal Kupában” – mondta Kiss Ferenc, az A-Men csapatkapitánya, aki sérülés miatt kihagyta a június 19-i finálékat. – „Arra viszont nem számítottunk, hogy ilyen nehéz dolgunk lesz a divízió I-es döntőben, hiszen 3+1-ben kellett játszanunk. Viszont nem hátráltunk meg, és okosan játszottunk: visszaálltunk és nem előreíveltünk, hanem jó labdákkal játszottuk meg egymást. Hála az égnek, az ellenfelünk nem tudta megbontani a védekezésünket. Reméljük, a következő félévben is meg tudjuk védeni mindkét címünket.

 

A bajnok A-Men FC


A divízió II-es bajnokság győztese a játék nélkül döntőbe jutó FiladelFila, amely 3-1-es hátrányban sem adta fel, végül 6-5-re nyert a fináléban.


Két szezon óta úgy mentünk neki a divízió II-nek, hogy meg akarjuk nyerni, ami most sikerült” – nyilatkozott a finálé után a Kiss Dániel, a FiladelFila csapatkapitánya. – „Szerintem az ellenféllel szemben volt egy kisebb előnyünk, hogy nekünk nem kellett elődöntőt játszanunk. Ugyan a D. A. vezetett az első félidőben, de a srácok a második játékrészben felpörögtek és meg tudtuk fordítani ezt a nehéz találkozót, amelyen az ellenfél akár egalizálhatott volna a végén.

 

Kemény küzdelem zajlott a D.A. Team-FiladelFila döntőn.


Különleges mérkőzést hozott a divízió III. fináléja, hiszen a kupa története során először szerepelt egy főként női játékosokból álló csapat a döntőben. A DEAC-MIX névre hallgató gárda, amelynek tagjaira épül a Debreceni Egyetem női futsal csapata egy afrikai alakulattal, a Pacers Footbal Club-bal csapott össze. A hölgyek 2-2-es rendes játékidőt követően büntetőkkel nyertek 5-4-re.


Több kupán játszottunk már és eddig majdnem minden kupasorozatban büntetőkkel estünk ki, így a mai nap most elégtétel volt” – beszélt a döntőről Sólyom Attila, a DEAC-MIX kapitánya. – „A lányok magabiztosak voltak a büntetőknél, a kapusunk hozzátette, amit kellett, így hoztuk a győzelmet. Az ellenfelek az elején egy picit mosolyogtak, hogy egy női csapat indul a bajnokságban. Ám ezek a lányok megmutatták, hogy komoly játéktudás van az alakulat mögött.”

 

A divízió III győztese, a DEAC-MIX 


Az ötletgazda, Kulcsár Zsolt eseményén részt vett, és a díjakat átadta Hegyi Iván, a Népszabadság sportrovatának vezetője, Kozma Mihály, a Magyar Labdarúgó Szövetség futsal-fejlesztési igazgatója, illetve Mravik Gusztáv, a Puskás Intézet archívumvezetője.


Többek között a torna védnöke Buzánszky Jenő, Hegyi Iván, Kozma Mihály, Magyar Zoltán, Szöllősi György, és a sajnos májusban elhunyt Nyirkos István.


Továbbá örömmel jelenthetjük be, hogy az esemény hivatalos partnere a FourFourTwo, a futball szellemi csúcsterméke. 

 

Makranczi László, Tolnai Balázs

 

Kövess minket Twitteren
Csatlakozz hozzánk Facebookon


Főoldal
Foci hírek
Premier League foci eredmények
Labdarúgás hírek

 


Jelentkezz be, vagy regisztrálj, hogy hozzászólhass a cikkhez!

HOZZÁSZÓLÁSOK

LEGFRISSEBB FOCI HÍREK


További foci híreink »Bookmark and Share