Hol vagyok?       Hírek   >>  
twitter    facebook   
Regisztráció
Hírlevél
Napi ajánló:

Az egykori NB I-es edző őszintén bevallja: Az egész idényt végigbundázták a játékosok!

2016-01-07 11:16:34

Mészáros Ferenc utoljára az Eger csapatánál dolgozott az élvonalban, azóta kicsit eltűnt a szemünk elől. A kitűnő szakember visszatért egykori sikerei helyszínére, és lelkesedése mellett egy valamiben szintén nem változott: kíméletlenül őszinte maradt…
 

 "Remélem, lesz még alkalmam bebizonyítani, hogy az edzőként nyert három bajnoki címem nem a véletlen műve volt!" (Fotó: pmfc.hu) 

 

 

 

 


 

 

 

 

- Utoljára az Egernél dolgozott a magyar élvonalban, ahol néha még – önt idézve - ásványvízre sem volt pénz. Miként emlékszik vissza erre az időszakra?
- Nyugodtan leírhatja: edzői pályafutásom legsötétebb korszaka volt. Nem csak a pénzhiány, hanem amiatt is, hogy szinte az egész idényt végigbundázták a játékosok: 10 meccsből kilencet eladtak. Ilyen körülmények között pedig nem lehetett komoly szakmai munkáról beszélni…


- Az NB I-ből a megye I-be jutott, de legalább hazatért, hiszen újra Pécs labdarúgásáért dolgozik…

- Márton Gábor személyében a felnőtt csapatnál kitűnő kezekben van a szakmai munka, én pedig utánpótlás-koordinátorként segítem a munkáját. Hozzám tartozik az U16-os, U17-es és U19-es korosztály, ám ahogy az első csapatnál, az utolsó egy évben itt is nagy volt a rombolás: 25 játékos hagyta el a klubot, amely óriási érvágást jelentett. Nem is a 0-ról, hanem a mínusz 1-ről kezdtük el a munkát, de Pécsen mindig nagyszerű volt a szakmai háttér; éppen ezért meggyőződésem, hogy hamarosan kikecmergünk a gödörből. A megye I-ben a felnőtt csapat az élen áll, muszáj a legrövidebb időn belül feljutnunk az NB III-ba, majd az NB II-be!


- A profi mezőnyből nem volt ajánlata?
- Nyáron több helyen szóba kerültem, de hát, sajnos sok a vadász és a kevés a fóka. Ráadásul öt-hat önjelölt mindig akad, erre én sosem lennék képes. De azért remélem, lesz még alkalmam bebizonyítani, hogy az edzőként nyert három bajnoki címem nem a véletlen műve volt!


- S a végére egy családi vonatkozású érdekesség: fia, Milán már több száz verset írt, s ha minden jól megy, az Élet és Irodalom is leközöl néhányat belőle. Ennyire messze esett az alma a fájától?
- Erre egy vicces történettel felelnék: Milán 4 éves volt, amikor a kertben futballoztunk. Egyszer kicsit keményebben odarúgtam neki, és ő hosszú percekig a földön maradt. Ekkor már láttam, hogy nem futballista lesz belőle… Így is történt: feleségem után a tornát választotta, majd a művészetek kezdték érdekelni. Először fényképezni kezdett, majd a költészet felé fordult. Valóban több száz verset írt már, s nem az apai elfogultság mondatja velem: tényleg tehetséges a gyerek! 

Kövess minket Twitteren
Csatlakozz hozzánk Facebookon


Főoldal
UEFA Bajnokok Ligája foci eredmények
Foci eredmények
NB 1 foci eredmények

 


Jelentkezz be, vagy regisztrálj, hogy hozzászólhass a cikkhez!

HOZZÁSZÓLÁSOK

LEGFRISSEBB FOCI HÍREK


További foci híreink »Bookmark and Share