Hol vagyok?       Hírek   >>  
twitter    facebook   
Regisztráció
Hírlevél
Napi ajánló:

Melyik eldugott párizsi klub lehetne a PSG méltó ellenfele?

2015-07-04 21:50:20

Amit a párizsi futball mélységéről tudni akarsz.
Párizs nem csak a PSG... 

Bizony, kevés szó esik honlapunkon a francia futballnak azokról a szeleteiről, amelyek nem a PSG-vel vagy a Ligue 1 topcsapataival kapcsolatosak.

 

Most azonban egy kis teret engedünk ennek is, miután felhívták a figyelmünket egy rendkívül tartalmas és információgazdag cikkre, amely az apró, ám annál patinásabb párizsi csapatról, a Red Star Paris-ról szól. Szerzője a félig svájci származású Szabó Christophe, aki a SportKlub francia focival kapcsolatos magazinműsoraiban is rendre feltűnik, és akinek az Omlet du Fromage című blogjában olvasható ez a színvonalas és olvasmányos bejegyzés az RS Paris múltjáról és jelenlegi lehetőségeiről.

 

"A foci nemcsak a Bajnokok Ligájából vagy Messi új tetkójából áll - írja Szabó Christophe a bejegyzésben, és ezzel máris mélyen egyet tudunk érteni mi is. - A foci azokról a városokról és városrészekről is szól, amelyeknek a kellős közepén egy stadion ácsorog. A Bauer-stadion 1909 óta a Red Star otthona. Egy igazi őskövület, melyet az idő lassan kezd elnyelni, de még kapaszkodik a betonerdő avarjában. Stílusa a legöregebb angol stadionokéra emlékeztet: a lelátókat tető fedi, rajta vörös cserepek, a támasztóoszlopok a lelátó legkülönbözőbb pontjain illeszkednek a talajba. Ez az a stadion, ahol nemcsak sport pereg hétvégente, látni onnan a libegőt és a távolodó várost, a történelmet. A stadion mellett egy hatalmas, derékszögű háromszög alakú, suta szerkezetű panelház rondít a képbe, ahol meccsnapokon minden második ablakból kikandikál egy kukkert szorongató néző. A bejáratnál tömény olajszag köszönti a szurkolókat, a játékosok anyukái árulják a sültkrumplit, a sörcsapoknál olykor egy U21-es játékos ugrik be kiszolgálni. Átlagosan 1500 ember jár ki megnézni a Red Start, mely a National, vagyis a helyi NB III. osztályból próbál kitörni. Egy jegy valahol 5 és 10 euró között mozog."

 

A terjedelmes és tartalmas cikk teljes egészében itt olvasható el!

Kövess minket Twitteren
Csatlakozz hozzánk Facebookon


Főoldal
Foci hírek
Foci eredmények
Labdarúgás hírek

 


Jelentkezz be, vagy regisztrálj, hogy hozzászólhass a cikkhez!

HOZZÁSZÓLÁSOK

LEGFRISSEBB FOCI HÍREK


További foci híreink »Bookmark and Share