Hol vagyok?       Hírek   >>  
twitter    facebook   
Regisztráció
Hírlevél
Napi ajánló:

Ismét kikapott a Debrecen

2010-12-01 20:55:35

Bosszantó vereséget szenvedett a Debrecen Harkivban. A hazaiak nagyon gyenge teljesítményt nyújtottak, amit a Loki próbált is kihasználni. A második félidő elején mi szereztünk vezetést, de az ukránok a szerencséjüknek is köszönhetően bezsebelték a három pontot, pedig egy döntetlenre rászolgáltunk volna.
A Loki visszavágásra, a hazaiak újabb kiütésre készültek az 5-0-s budapesti mérkőzés után. A csapatokat havas, fagyott pálya és mínusz 12 fok várta. A hideg ellenére nem kellett attól tartani, hogy kong majd a lelátó mérkőzésen, ugyanis tegnap estig állítólag harmincezer jegy fogyott el elővételben. A mai találkozó iránt azért is volt nagy az érdeklődés, mert a Metalliszt a továbbjutásért játszott.


Az ukránok fölényével kezdődött a mérkőzés. A 11. percben Simac helyéről Devics lőtt, de Malinauskas hárított. Két perccel később Varga passza után Bódi tesztelte Szarcevet, de a Harkiv kapusa bravúrral kitolta a jobb alsóba tartó labdát. A 23. percben egy jobb oldali szöglet után Bordian lövését védte a mieink kapusa. A 33. percben a félidő legnagyobb lehetőségét puskázta el Kiss, mivel túl sokáig vezette a labdát, így védője beérte és leütközte.


Az első játékrészben meddő mezőnyfölényben játszottak a hazaiak. A Loki jól állta a sarat, és bizony helyzetei is voltak.


A 48. percben megszerezte a vezetést a Debrecen. A DVSC első idegenbeli EL gólját Kabát remek beadása után Czvitkovics szerezte, egy tetszetős, sarkalós mozdulattal. 0-1. De sajnos nem sokáig ünnepelhettünk, mert az 51 percben Olijnyik kapufája után, Bódi lábáról a saját kapujába pattant a labda. 1-1.


A 63. minutumban újra villantak a hazaiak, de szerencsénkre Cleiton ellőtte a labdát a bal kapufa mellett.


A második félidő színvonala sem volt magas, kifejezetten unalmas mérkőzést játszott a két csapat. Az ukránok a fagyban nagyon takarékosan játszottak, míg a Debrecen játéka feljavult és kijött a szorításból. Egy dolognak örülhettünk 75 perc játék után, annak, hogy végre pontszerzésre állt a magyar csapat.


Azonban az utolsó negyed órára visszatért a hazaiak fölénye. A 80. percben Szakály rántotta le Vorobejt, de a svéd játékvezető sípja néma maradt. A 83. percben hatalmas mázlija volt a Lokinak, Liszenko lövése Malinauskasról pattant szögletre. Támadtak a hazaiak és helyzeteket is kidolgoztak, de nagyon érett a Debrecen bravúrja. A 88. percben viszont már ki sem jött kapuja elől a Loki. Előbb Vorobej lőtt kapufát, a kipattanót nem tudtuk kivágni, ami így Olijnyik elé került a bal szélen. Az ukrán játékos ezzel begyalogolt a tizenhatoson belülre, és Malinauskas mellett a rövid alsóba helyezett. 2-1. Sajnos nagyon érett a hazai gól.


Végül az ukránok örülhettek, mi pedig szomorkodhatunk.


FC Metaliszt Harkiv – Debreceni VSC 2-1 (0-0)
Metaliszt Stadion, 30000 néző. Vezette: Daniel Stalhammar (Joakim Flink, Erik Bergsten)


Harkiv: Sztarcev – Villagra, Obradovics, Gueye, Psenyicsnyih – Bordian (Liszenko 46. (Selajev 93.)), Valjajev, Edmar – Olijnyik, Devics (Vorobej 73.), Cleiton
Debrecen: Malinauskas – Bernáth, Simac, Mijadinoszki, Laczkó – Bódi (Yannick 55.), Varga J., Szakály (Ramos 81.)P., Kiss Z., Czvitkovics – Kabát (Coulibaly 64.)


Gólszerzők: Czvitkovics (48.), Bódi (51., öngól), Olijnyik (88.)
Sárga lapok: Simac (23.), Edmar (57.), Ramos (90.), Cleiton (90.)


Tolnai Balázs

 

Kövess minket Twitteren
Csatlakozz hozzánk Facebookon


Főoldal
Foci hírek
Foci eredmények
Labdarúgás hírek

 


Jelentkezz be, vagy regisztrálj, hogy hozzászólhass a cikkhez!

HOZZÁSZÓLÁSOK

LEGFRISSEBB FOCI HÍREK


További foci híreink »Bookmark and Share