Hol vagyok?       Hírek   >>  
twitter    facebook    RSS
Regisztráció
Hírlevél
Napi ajánló:
Betöltés...

EL: Nehéz mérkőzés vár a Lokira a Harkiv ellen

2010-09-16 10:21:38

A Debrecen az ukrán Metaliszt Harkiv ellen kezdi meg Európa-liga-szereplését. A ma este 21:05-kor kezdődő mérkőzésen Herczeg András gyorsabb és koncentráltabb játékot vár csapatától. 
Az FK Metaliszt Harkiv a helyi vonatgyár anyagi támogatásának köszönhetően 1925-ben alakult meg HPZ (Harkovszkij Parovozosztroityelnij Zavod) néven. A csapat legnagyobb sikerét 1988-ban aratta, amikor megnyerte a szovjet labdarúgókupát és a szovjet labdarúgó-szuperkupát is. Az 1993–1994-es szezonban az utolsó helyen zárt az ukrán bajnokságban, így kiesett a másodosztályba. A vesszőfutás ott tovább folytatódott: előbb egy 10. majd egy 19. hely majdnem a véget jelentő harmadosztályba sodorta a Harkivot. A következő idény 12. helyezése előbb megnyugvással, majd az 1997–1998-as szezon harmadik helye örömmel töltötte el a harkivi szurkolókat, mert a csapat újra az élvonalban szerepelhetett. A 2002-2003-mas bajnokságban a Metaliszt ismét kiesett, de egy évvel visszajutott az élvonalba. A csapat az utóbbi években remekül teljesített, amit a 2006–2009-ig terjedő időszak három ukrán bajnoki bronzérme, és a sikeres 2008–2009-es UEFA-kupa-szereplés igazol.


Debrecen – Metaliszt Harkiv
Puskás Ferenc Stadion. Tv.: Story. Vezeti: Aleksandar Stavrev (Ljubomir Krstevski, Marjan Kirovski)


Herczeg András (DVSC):


- Nem a Puskás-stadion az igazi otthonunk, ám tavaly több BL-meccset játszottunk itt, vagyis ismerős közegben lépünk pályára. A tavalyi kerethez képest változások történtek, többen elmentek és jöttek új játékosok, ennek ellenére elmondható, hogy tapasztaltabban várjuk az Európa-liga-szereplést. Klubunk életében nagy esemény, hogy tavaly a Bajnokok Ligájában, most pedig az Európa-ligában szerepel a gárda, erre nagyon büszkék vagyunk. A nemzetközi porondon sokkal koncentráltabban kell játszatni, mert gyorsabb a futball, kevesebb idő van gondolkodni, azonnal reagálni kell, mert egy kis hiba, és az ellenfél könyörtelenül megbüntet minket. Csakúgy, mint tavaly, most is mi leszünk a kis csapat a nagyhírű európai klubok között, ám ezúttal is az a célunk, hogy fölborítsuk a papírformát, akár már holnap is. Minden játékos úgy megy fel a pályára, hogy tudása legjavát nyújtja majd. Kiváló csapatok várnak ránk, de nem feltartott kezekkel küzdünk majd ellenük. Sokan azt gondolják, hogy a Harkiv ellen lehet esélyünk, de ha megnézzük a korábbi nemzetközi eredményeit – például két éve az UEFA-kupa nyolcaddöntőjében a Sampdoriát kettős győzelemmel verték ki, a négy közé jutásért pedig csak idegenben lőtt góllal volt jobb a Dinamo Kijev -, akkor látható, hogy jelentős játékerőt képvisel. Próbáltunk minél több információt begyűjteni, megnéztünk néhány meccsét, vagyis ugyanúgy készültünk, mint a többi csapat egy nagy találkozó előtt. Tavaly kiváló mérkőzéseket játszottunk, remélem, ezúttal is így lesz. Az igazi az lenne, ha tudnánk pontokat szerezni.


Miron Markevics (Harkiv):


- Láttam tavaly a Bajnokok Ligájában a Debrecent, úgy vélem erős csapat, és érdekes mérkőzés vár ránk. Nagyon komoly ellenfél lesz a magyar bajnok, a csapatomnak ki kell állnia magáért, a hazáért. Csak akkor lehetünk sikeresek, ha a maximumot nyújtjuk. A legfontosabb, hogy jól játszunk, másképp nem érhetünk el jó eredményt. Magyarországon értenek a futballhoz, ráadásul a Debrecen az utóbbi időben uralja a bajnokságot, így biztos vagyok benne, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz.


A Debrecen várható összeállítása: Verpecz, Komlósi, Fodor, Bernáth, Mijadinoski, Czvitkovics, Kiss, Varga, Rezes, Coulibaly, Yannick

 

Tolnai Balázs

Kövess minket Twitteren
Csatlakozz hozzánk Facebookon


Főoldal
Premier League foci eredmények
Labdarúgás hírek
UEFA Bajnokok Ligája foci eredmények

 


Jelentkezz be, vagy regisztrálj, hogy hozzászólhass a cikkhez!

HOZZÁSZÓLÁSOK
2010-09-16 17:20:32

Nitro hozzászólása:

Hajrá Loki!
2010-09-16 14:00:30

Hadraniel hozzászólása:

Kíváncsi leszek mire lesz képes a Debrecen az EL-ben. Ha lehetséges ilyet mondani inkább ez megfelelő a súlycsoport a Lokinak. A csoport 3. hely már bravúr lenne.

LEGFRISSEBB FOCI HÍREK


További foci híreink »

Hirdetés
Hirdetés


MNO

A Bajnai Gordon által elnökölt Haza és Haladás Egyesület korábbi ígérete ellenére sem tette közzé, hogy tavaly kik adományoztak számukra 440 millió forintot.

Külföldi cégek fizethetik meg az útépítési pályázatok kapcsán kiszabott uniós szankció felét. Bár a kormány még nem döntött a büntetés áthárításáról, a tételes uniós vizsg...

Bookmark and Share